10 Eylül 2014 Çarşamba

Türkçe Edisyonu Hazır: Geek Girl (by Holly Smale) ve Diğerleri

Gelin birlikte raflara girecek yeni kitaplara ve etiket fiyatlarına göz atalım.

Açıkçası Geek Girl'ün dilimize çevrilmesini beni hem şaşırttı hem sevindirdi. Böyle pek bilinmeyen ama potansiyel taşıyan genç yetişkin romanlarını da ana dilimizde okuma ayrıcalığına kavuşmamız çok güzel. Sürekli overrated takılacak değiliz ya! = ) 12 Eylül'de satışa sunulacak Geek Kız'ın etiketi Eksik Parça. Meraklısı için tanıtım bülteninden alıntı aşağıda.



Adım Harriet Manners ve ben bir geekim. Ben bunun oldukça iyi bir sıfat olduğunu düşünsem de, okul çantamın üstüne kocaman harflerle Geek yazan arkadaşlarım aynı fikirde değil gibi. Tamam, biraz asosyal olduğumun ve gereğinden fazla şey bildiğimin farkındayım fakat bu dışlanmam gerektiği anlamına gelmez. 
Ama modellik ajansından gelen teklif belki de bu durumu tersine çevirmek için bir şans olabilir. Belki de kozamdan sıyrılıp güzel bir kelebeğe dönüşebilirim. Ya da kahverengi bir güveye… 
Peki bu dönüşümü, hayali modellik yapmak olan en yakın arkadaşımı kırmadan ve süper yakışıklı manken Nicke rezil olmadan nasıl yapacağım?
(Tanıtım Bülteninden)




Elizabeth Norris'in ülkemizde yayımlanan Unraveling/Geri Sayım isimli serisinin devam kitabı Unbreakable/Son Beş Gün de satışa sunuldu. Seride orijinal kapak kullanılmadığı için -bir de kitap isimleri aslından tamamen farklı olunca- ben bile "Neymiş bu?" diyerek arama motoruna başvurmak durumunda kalıyorum. (Yayınevinin tabii ki kendi sebepleri vardır ama işte böyle olunca bazı kitaplar iyice arada kaynıyor.)

Artemis Yayınları'nın yeni kitapları ise The Morganville Vampires/Morganville Vampirleri serisinin 13. kitabı Bitter Blood/Acı Kan ile Alison Goodman tarafından yazılan Eon ki duyduğum yorumlarla bir nebze ilgimi çektiğini söyleyebilirim.

Fiona Paul'ün Venom/Karanlık Sular'ını okumuş ve özellikle tasvirlere bayılmıştım. Zaten kitapta yaşatılmaya çalışılan atmosfer, kesinlikle kurgunun önüne geçiyordu. Serinin devam kitabı Belladonna/Zehirli Sular da satışa sunuldu. 340 sayfalık kitabın kapağı orijinal değil ama çok benzediği ve göze hoş geldiği için orijinalini aratmıyor. Bu arada bir ara yazarla röportaj yapmıştım, göz atmak isteyenler buraya.

Yeni kitaplardan bir diğeri de Cora Carmack'in yazdığı new adult romance türündeki Faking It/Aslında. İşte ülkemizde yayımlanan kitaplar sansürlü olunca -türün olmazsa olmazı küfürler ve argo tabirler sansürleniyor, anlatım yumuşatılıyor ki erotikten çok romantik olsun- kitap kapakları da nasibini alıyor. Goodreads'e şöyle bir bakarsanız kitabın orijinal kapağında yatakta bir çifti görürsünüz ancak Türkçe baskı tabii ki farklı. Gayet üstü başı giyinik bir çift sokakta öpüşüyorlar. Aah, ne zaman vazgeçeceğiz bu garip tutumumuzdan sevgili yayınevleri, sevgili okurlar? Öyle kitaba böyle çeviri, böyle kapak... 

Son olarak bahsedeceğim iki kitap kesinlikle YA ya da NA değil. Blogumda bir ara işlediğim "farklı türler" başlıklı yazılardan birinde Agatha Christie'yi ne kadar sevdiğimi belirtmiş ve onun izinden giderek yeni bir Hercule Poirot romanı yazılacağını söylemiştim. İşte Sophie Hannah'nın yazdığı o kitap, Türkçe baskısına kavuştu. The Monogram Murders/Monogram Cinayetleri, boş bir vaktimde beni bekliyor. Bir diğer kitap ise en sevdiğim ve en çok izlediğim filmlerden olan 1972 yapımı muhteşem The Godfather/Baba efsanesine dair bir kitap: Alfa Yayıncılık'ın Sinema-Tiyatro serisinden çıkan The Godfather/Baba, Jon Lewis tarafından yazılmış ve filme dair bilgiler içeriyor. Tam benlik. 

Şimdi gelelim etiket fiyatlarına! Eh, burada şaşırtıcı bir şey yok aslında:

  • Geek Girl/Geek Kız: 19 lira
  • Unbreakable/Son Beş Gün: 22 lira
  • Bitter Blood/Acı Kan: 22 lira
  • Eon: 25 lira
  • Belladonna/Zehirli Sular: 22 lira
  • Faking It/Aslında: 20 lira
  • The Monogram Murders/Monogram Cinayetleri: 22 lira
  • The Godfather/Baba: 15 lira 

Hangilerini okumak istiyorsunuz? Bu yeni kitaplar hakkında neler düşünüyorsunuz?

Şimdiden herkese keyifli okumalar.

2 yorum:

  1. geek girl'ü çok beğendim ben aslında . Faking it çevirisine acayip güldüm. O ne ya =)

    Bir de mail adresin, facebook hesabın falan yokmudur bir konuşsak =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okumak istiyorum Geek Girl'ü. Fakat şu anda okunacak kitaplarımı temizleme işine yöneldim, yeni kitap almayı da yasakladım kendime. Daha sonra göz atacağım. Eskiden blogumu tanıtmak amacıyla görece popüler bir Facebook sayfam vardı fakat sonradan hem çok vakit aldığı hem de çeşitli diğer sebeplerle hesabımı kapattım. Goodreads'teyim ama. Sohbet etmek istersen Goodreads'te beni ekleyebilirsin. = )

      https://www.goodreads.com/author/show/6923015.Derya_mer_Ayd_nl_k

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...