11 Mart 2019 Pazartesi

Şimdi Nerede ve Ne Yazıyor: Kiera Cass

Genç yetişkin yazınına dünya çapında yıldızlar kazandıran HarperTeen, 2012 yılında yeni gözdesini bize tanıttı. Ünlü olduğu güne kadar ilk öyküsü The Siren'ı (Siren) neredeyse kimsenin bilmediği Porto Riko kökenli Amerikan yazar Kiera Cass, ikinci kitabı The Selection (Beni Seç) sayesinde adını hiç gitmediği ülkelerde bile duyurdu ve geniş bir hayran kitlesi kazandı.

Kiera_Cass


Kısaca göz atacak olursak:

Yıl 2012: The Selection (Beni Seç) yayımlandı.
Yıl 2013: The Elite (Elit) ve serinin ilk novellası The Prince (Prens) yayımlandı.
Yıl 2014: The One (Sonsuza Dek) ve The Guard (Muhafız) yayımlandı. İlk iki novella bir kitaba dönüştürülerek yayımlandı: The Selection Stories: The Prince & The Guard (Saraydan Hikâyeler: Prens ve Muhafız). Serinin üçüncü novellası The Queen (Kraliçe) yayımlandı.
Yıl 2015: The Heir (Veliaht Prenses) yayımlandı. Serinin dördüncü novellası The Favorite (Gözde) yayımlandı. Üçüncü ve dördüncü novellalar The Selection Stories: The Queen & The Favorite (Saraydan Hikâyeler: Kraliçe ve Gözde) adıyla yayımlandı. Ayrıca içinde ilk dört novellayı ve The Maid isimli beşincisini barındıran toplama kitap Happily Ever After yayımlandı.
Yıl 2016: The Crown (Taç) yayımlandı.

2016'dan sonraysa ne bir kitap, ne de bir öykü yayımlandı. Siz de yazarın yeni bir öykü üzerinde çalışıp çalışmadığını merak ediyor musunuz? O zaman yapılacak tek bir şey var: Birlikte sosyal medya hesaplarını stalking şöyle bir gözden geçireceğiz.


Kiera Cass'in 9 Mayıs 2018'de Instagram'a yüklediği bir fotoğrafa baktığımızda bir bilgisayar ekranındaki bir cümle parçasını görüyoruz. ("I was s" yazıyor sadece.) Ekranın sol alt köşesinde bu Word dosyasının o anda toplam 41 sayfa ve 10.000 sözcük içerdiğini de görüyoruz. Yazar bu paylaşımına "...well, that was unexpected. #amwriting" ("eh, bu sürpriz oldu işte. #yazıyorum") yorumunu eklemiş. Ne yazdığıyla ilgili hiçbir şey söylemediyse de yazarlık görevine geri döndüğünü o gün duyurmuş.





Kiera Cass (@partylikeawordstar)'in paylaştığı bir gönderi ()


27 Ağustos 2018'de yüklediği fotoğrafta bir deftere bir soy ağacı çizdiğini görüyoruz. Ne yazık ki bu fotoğraftaki kutucuklar boş olduğundan tek bir karakter ismi dahi öğrenemiyoruz. 3 Kasım 2018'de çizdiği bir haritayı paylaşmış ve 31 Ocak 2018'de paylaştığı dizüstü bilgisayarının fotoğrafında yazdıklarını düzenlediğini söylemiş. Twitter hesabına baktığımızdaysa en son 4 Şubat 2019'da bir cafede yazı yazdığından bahsettiğini görüyoruz. 

Evet, yazar bize söylediği kadarıyla geride bıraktığımız yıldan beri bir şeyler karalıyor. Ancak ne yazdığıyla ilgili elimizde sadece bilgi kırıntıları var. Paylaştığı fotoğraflarda ve yazdığı yorumlarda sadece merak etmemize yol açacak kadar ipucu vermeye özen gösterse de az önce bahsettiğim soy ağacı ve haritadan yola çıkarak bizi yine bir distopyada soylu bir ailenin karşılama olasılığı üzerinde durabiliriz. Sınırlarını zorlayıp bizi şaşırtmasını tercih ederim ama yıllarca tecrübe ettiği ve kendini gayet rahat hissettiği kurgusal ortama tekrar adım atmış olabilir. Ara verdikten sonra yazmaya geri dönen bir yazar için bundan daha iyisi olamaz, tabii ki onun açısından bakarsak. Sosyal medya hesaplarında yazarın ilgi alanlarının pek değişmediğini de görüyoruz. Hâlâ bir prenses olmak istiyormuş gibi gözüküyor.

Peki, siz ne düşünüyorsunuz?
Kiera Cass karşımıza nasıl bir çalışmayla çıkacak?
Tahminlerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...