20 Temmuz 2011 Çarşamba

Pottermore Nedir/Ne Değildir

Pottermore sözcüleri tarafından yayınlanan resmi soru-cevap dosyasında, hayranların tecrübe edecekleri "online okuma deneyimi" hakkında ilginç bilgiler verildi.




İlk olarak, bu servisin ücretsiz olacağını belirtelim. Tabii ki kullanıcılar dilerlerse Pottermore dükkanından alışveriş yapabilecekler fakat satın aldıkları ürünler online okuma deneyimi üzerinde herhangi bir etki yaratmayacak.Söz konusu dükkanda, ilk defa yayınlanacak olan e-kitapların satışı da gerçekleştirilecek.

Pottermore'un yayınlanmış Harry Potter eserlerine yönelik bir nevi görsel ağırlıklı "yardımcı kitap" vazifesi göreceğini açıklayan basın sözcüleri, belirli periodlarda yayınlanacak olan kitap bölümlerine ek olarak JK Rowling'in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış makalelerinin de kullanıcılara sunulacağını sözlerine ekliyor. Ayrıca, kullanıcılar kendi yorumları ve ekleyecekleri görseller ile okuma deneyimini interaktif bir şekilde zenginleştirebilecekler.

Pottermore'un kesinlilke online bir oyun ya da sosyal medya sitesi olmadığını biliyoruz. Fakat kullanıcılar, site üzerinde sunulacak bazı mini oyunları oynayabilecekler. Örneğin; kullanıcılar kendi iksirlerini yapabilecekler.

Hogwarts'ın olmazsa olmaz House Cup'ları da Pottermore'daki yerini alacak. Böylece, kullanıcılar Sorting Hat/Seçmen Şapka'nın sorularına cevap vererek katılacakları binalar için birbirleriyle yarışıp, yayınlanan kitap sonunda kupayı temsil ettikleri binaya kazandırabilecekler.

Bu deneyimi yaşamak isteyenlerin beklemesi gereken tarih ise 31 Temmuz 2011.

*Orijinal metni okuyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...