8 Nisan 2016 Cuma

3 Ayda 20 Kitap!

Biraz da geride bıraktığımız aylarda okuduğum kitaplardan bahsetmek istiyorum.



Goodreads'e şöyle bir baktığımda ocak, şubat ve mart aylarında toplam yirmi kitabı "read" klasörüne eklediğimi görüyorum. Aralarında Sookie Stackhouse serisinin sekizinci ve dokuzuncu romanları da var henüz kapak tasarımı dahi olmayan heyecan verici 2016 ve 2017 kitapları da.

1 Mart'ta paylaştığım 2 Ayda 15 Kitap! yazımı okuduysanız, söz gelimi Sait Faik'le Sabahattin Ali'nin toplama öykü kitaplarını ve Agatha Christie'nin suç şaheseri And Then There Were None/On Küçük Zenci'yi çok beğendiğimi biliyorsunuzdur. Bu yazıda beğendiklerim ve tavsiye ettiklerim arasına Unplugged ve Zero Repeat Forever'ı da ekleyeceğim.

Dünyanın "Real World" ve "App World" olarak ikiye bölündüğü Unplugged'da bir VR oyununa bağlanırmış gibi  zihinlerinizi sanal bir dünyaya gönderiyor ve hayatınızı aklınıza gelebilecek her şeyi download ederek sürdürüyorsunuz. Canınız tatlı mı çekti? Hemen oradan bir tatlı app'i indirin. = ) Bu gece yakışıklı bir mankenle takılmak mı istiyorsunuz? İndirin! Evet, kulağa saçmalık derecesinde eğlenceli geliyor. Tabii bu dünyanın da belirli bir otoritesi ve elit kesimi olduğunu da unutmayalım. Tüm bu app'leri indirebilmek için krediniz olması gerekiyor. Unplugged'ın  o kadar da talihli olmayan Single'larından biriyseniz, azla yetinmek zorundasınız.


Unplugged, tüm o birbirinin aynısı genç yetişin distopyalarından sıkılanlar için birebir. Bu noktada Zero Repeat Forever da okura ilaç gibi gelecektir.

Zero Repeat Forever'ın dünyasını "nyx" denilen insan üstü yaratıklar istila ediyor. Özünde bir survival macerası olan romanda romance geniş yer tutuyor ve evet, romantik ilgi odağı bir nyx. = ) Upuzun vücudu zırhlarla kaplı, başı kasklı, eli tüfekli nyxler, kendilerine has bir işaret diliyle anlaşıyorlar. (Kitabın şimdi açıklayıp spoil etmeyeceğim ismi de buradan geliyor.) Bu güç, dayanıklılık, hız gibi konularda bizden kat kat üstün avcılar, insanları gördükleri yerde özel bir okla vuruyorlar. Bir tanesi ise sürüden ayrılıyor.

Tüm bunlar olurken Raven isimli bir genç kız da bir yandan hayatını yitiren sevgilisi Tucker'ın yasını tutarken bir yandan da bu kırk sekiz saatte değişen dünyada hayatta kalmaya çalışıyor. Ona yol boyunca eşlik edenlerden biri de sevgilisinin ikiz kardeşi Topher oluyor.

Olayları hem insan hem nyx bakış açısıyla takip ettiğimiz bu roman, Simon & Schuster'ın 2017 kataloğunda yer alıyor ve telif hakkı için bu pek duyulmamış yazara (Gabrielle Prendergast) yüz binlerce dolar ödendiğini söyleniyor.

Nasıl?
Kitaplar ilginizi çekti mi?

Şimdilik anlatacaklarım bu kadar.

2 yorum:

  1. Özellikle Unplugged ilgimi çekti. Hemen goodreadste want to read olarak işaretledim ama kim bilir ne zaman türkiyede çıkar :/
    Bu konuda seni gerçekten kıskanıyorum *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eğlenceliydi. = ) Türkçe edisyonuyla ilgili herhangi bir gelişme olursa buradan haber veririm.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...