3 Kasım 2018 Cumartesi

Karen M. McManus'ın Yeni Kitabı Two Can Keep a Secret

ABD'de 8 Ocak 2019'da yayımlanacak Two Can Keep a Secret, tam otuz sekiz dile çevrilen ve ülkemizde de Yabancı Yayınları etiketiyle yayımlanan One of Us Is Lying/Birimiz Yalan Söylüyor kitabının yazarı Karen M. McManus'ın gizemli yeni kitabı ve az önce okumaya başladığınız bu yeni yazıda bu kitaba birlikte bir göz atacağız.

Two_Can_Keep_A_Secret_Kitap

"İki kişi bir sırrı tutabilir... tabii biri öldüyse."


One of Us Is Lying/Birimiz Yalan Söylüyor, geçen yıl Goodreads Ödülleri'nde "En İyi Genç Yetişkin Kurgu" dalında toplam 21,394 oy alarak üçüncü sıraya yerleşmişti. Merak edenler için birincilik ödülünü alan kitabın 59,571 oyla The Hate U Give/Sesiz Kalma! olduğunu; John Green'in Turtles All the Way Down/Kaplumbağa Kabuğunda Dünya isimli romanınınsa 52, 517 oy alarak ikinci sırada yer aldığını belirteyim. Bu yarışta Karen M. McManus'ın geçmeyi başardığı isimlere şöyle bir baktığımızda aralarında Sarah Dessen, Jenny Han, Kasie West, Becky Albertalli ve iki kitapla birden yarışan Adam Silvera'yı görüyoruz. 

Boston'daki Northeastern Üniversitesi'nde gazetecilik eğitimi alan yazar, okulda edindiği bilgilerden yararlanarak kitaplarında kullanmak üzere "sahte haber" (fake news) yarattığını belirtiyor. Tanıtım bülteninde özellikle Riverdale dizisinin hayranlarına tavsiye edilen bu yeni kitabı da tahmin edeceğiniz üzere ilk kitabının izinden gidiyor. Öyle ki kapak tasarımı bile aynı serideki bir devam kitabıymış gibi yaratılmış.

Şimdi gelelim kitabın konusuna!

Echo Ridge, "küçük Amerikan kasabası" tanımına birebir uymaktadır. Ellery oraya hiç gitmemiştir ama hakkında söylenenleri bilir. Teyzesi henüz on yedi yaşındayken bu kasada kaybolmuştur. Ve sadece beş yıl önceki mezunlar günü kutlamasında kraliçe seçilen kızın öldürülmesiyle kasabanın adı bütün ülkede duyulmuştur. Şimdiyse Ellery hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediği anneannesiyle birlikte yaşamak üzere oraya taşınmak zorundadır.

Kasaba görünüşte mükemmeldir ancak gizlediği şeyler vardır. Ve daha Ellery'nin okulu başlamadan birisi çıkıp av sezonunun açıldığını ilan eder ve mezunlar gününün beş yıl önceki kadar tehlikeli olacağına söz verir. Ardından bir genç kız daha ortadan kaybolunca bu sözler doğrulanmış kadar olur.

Nasıl?
Sizin de ilginizi çekti mi?

Hem yazarın bir önceki kitabını düşünerek hem de okuduklarımızdan yola çıkarak bizi gerilim dozunun gittikçe tırmanacağı sürükleyici bir öykünün beklediğini düşünebiliriz. Ancak yazarın  bizi bir grup stereotip yerine gerçekçi, inandırıcı gençlerle tanıştırması gerekiyor. 

Şimdiden herkese keyifli okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...