2 Aralık 2011 Cuma

Okuma Listesi: The Scorpio Races (by Maggie Stiefvater)


18 Ekim 2011'de yayımlandıktan kısa süre sonra film hakları satın alınan The Scorpio Races'ın sıradışı kurgusu, halk efsanelerinden ve mitolojiden yararlanılarak yaratılmış. İlk romanı Shiver/Ürperti ile büyük bir hayran kitlesi kazanan Maggie Stiefvater'ın bu yeni romanı, edebiyat severlerin bir numaralı adresi Goodreads'de okuyucu oylarıyla 5 üzerinden 4.25 puan almayı başarmış.


Her Kasım başı "Scorpio Yarışları" oluyor. Yarışçılar su atlarını bitiş çizgisine ulaşabilecek kadar uzun süre kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı yarışçılar yaşıyor. Diğerleri ölüyor.

İlk olarak dikkatimizi 'su atı' ('deniz atı' değil) terimi çekiyor. Su atı, Kelt mitolojisindeki efsanevi su yaratıklarına verilen isimlerden biri. Her ne kadar 'mitolojik yaratık' desem de, kaynaklarda bir tür deniz ya da göl canavarı olarak da geçen su atları, 18. ve 19. yüzyıllarda birçok kişi tarafından görüldüğü iddia edilen korkutucu varlıklar. -- Daha önce herhangi bir paranormal fantasy türünde okumadığım su atlarının, kalemine güvendiğim yazarımız sayesinde nasıl bir şekle bürüneceğini merakla bekliyorum.

*Aşağıdaki linkten, yazarın bizzat stop-motion teknikleriyle yaratıp, kendi bestelediği müzik eşliğinde sunduğu kitap tanıtım fragmanını izleyebilirsiniz.

The Scorpio Races - Tanıtım Videosu

1 yorum:

  1. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
    Do you have any suggestions on how to get
    listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...