12 Temmuz 2012 Perşembe

Vampirella Ne Okuyor: "Team Human"

İşte bu yepyeni kategoride, Vampirella'nın an itibarıyla okuduğu kitaptan alıntılar, anlık yorumlar ve söz konusu kitaba dair çeşitli bilgiler yer alacak. Hadi başlayalım!


Maine'de geçen bir genç yetişkin romanı daha! Maine'i o kadar çok okuduk ki yerlisi (!) sayılırız.


Bugün, HarperTeen'in 3 Temmuz'da yayımladığı kitaplardan Team Human'ı okumaya başladım. Kitabın sloganı gayet ilgi çekici: "Friends don't let friends date vampires." ("Arkadaşlar arkadaşlarının vampirlerle çıkmasına izin vermez." diye çevirebiliriz.)


Kitapta, birbirine karakter olarak taban tabana zıt iki kızla tanıştırılıyoruz. (Bu kadar farklılarsa nasıl arkadaş olmuşlar acaba?) Mel, ayakları yere basan, mantıklı bir genç kızken, Cathy aklı bir karış havada, kitap kurdu, vampirlere ve aşka dair çeşitli hayalleri olan "toz pembe" bir karakter.


Cathy'nin, okullarına kaydolan, 19. yüzyılda dönüştürülmüş, İngiliz aksanıyla konuşan vampir Francis'e vurulması için sıradışı bir duruma gerek yok. (Sanırım, Francis daha ağzını açmadan Cathy ona aşık olmuştu!) Mel'in amacı ise tabii ki arkadaşını olası tehlikelerden korumak.



İlk dört bölümü itibarıyla, eğlenceli ve kendini okutabilen bir roman olduğunu söyleyebilirim. Kitabın fragmanını izlemek isteyen arkadaşlar, aşağıdaki link sizi bekliyor.


*"Team Human" Kitap Tanıtım Videosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...