31 Ekim 2012 Çarşamba

Özel Röportaj: C.J. Daugherty

Thank you, C.J. Daugherty!


Night School/Gece Okulu isimli yeni genç yetişkin romanının yazarı C.J. Daugherty ile gerçekleştirdiğim röportaj karşınızda!

Vampirella: Seni Gece Okulu'nu yazmaya iten neydi?
C.J. Daugherty: Yetişkinlerin dahil olduğu bir politik gerilim yazmak istedim ama başlamakta zorlandım. Sonra bir gün, yaşadığım yerin yakınlarında özel bir yatılı okulu ziyaret ettim—eski, gotik, geniş ve karanlık bir binaydı—ve bu bana, devlet başkanlarının çocuklarını, prensleri ve bu tip okullara giden mevki sahibi insanların çocuklarını düşündürdü. Çok genç olmalarına rağmen politik bir dünyada büyüyorlar.  Yani, yetişkinler hakkında yazmak yerine, güç sahibi gençler hakkında yazmaya karar verdim—yasaları oluşturanların ve ülkeyi yönetenlerin çocukları hakkında. Genç insanlar istedikleri herşeye sahip olabildiklerinde—ve aileleri kanunlardan da üstün olduğunda—çok ileri gidilirse neler olur? Gücün ne kadarı çok fazla gelir?

Vampirella: Kitabı yazarken etkisinde kalmış olabileceğin bir yazar var mı?
C.J. Daugherty: Cassandra Clare'in Mortal Instruments/Ölümcül Oyuncaklar serisinin büyük bir hayranıyım. Gece Evi'ni yazmaya başladığımda, beni en çok etkileyen onun yazıları oldu. Bence çok heyecan verici bir tarzı var ve harika aşk sahneleri yazıyor.



Vampirella: Kitabını sadece beş kelimeyle ifade edebilir misin?
C.J. Daughery: Zenginlik, arkadaşlık, sevgi, güç, tehlike.

Vampirella: Haydi baş karakterinden bahsedelim! Allie ile aranda herhangi bir benzerlik var mı?
C.J. Daugherty: Allie asi ve toplumda yer bulamamış biri—ben de zamanında bu şekilde adlandırılmıştım. İkimiz de yalancılardan tiksiniyoruz. İkimizi de Doc Martens seviyoruz.

Vampirella: En çok nerede yazmayı seviyorsun? Evde mi yoksa özel bir yerde mi yazıyorsun?
C.J. Daugherty: Çoğunlukla yemek odamda yazıyorum. Fakat kafeleri de seviyorum—çünkü kahve bağımlısıyım ve çünkü kalabalık ortamları seviyorum. Yazı yazmayı en çok sevdiğim yer ise Blacks'de, Londra'da bir yazar klübü. Rahat kanepeleri var ve hayatımda içtiğim en iyi kahveye sahip.

Vampirella: Gece Okulu Türkiye'de yayımlandı! Tebrikler! Türk okurlarına herhangi bir şey söylemek ister misin?
C.J. Daugherty: Birkaç sene önce şahane bir Türkiye gezisi yaptım—ben oradayken Kasım sonuydu. Çok soğuk ve çok güzeldi. Bu geziyi asla unutmayacağım! Umarım siz de Gece Okulu'nu aynı benim güzel ülkenizi sevdiğim kadar seversiniz!

2 yorum:

  1. Güzel bir röportaj olmuş yine. Ellerine sağlık vampirella :) Sevdim bu yazarı ne güzel ülkemize de gelmiş ;) :D

    YanıtlaSil
  2. Yine yine yine çok güzel bir röportaj. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...