21 Kasım 2014 Cuma

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi

Kapıdan içeri giriyorum ve karşımda Haldun Dormen oturuyor. O kadar gerçekçi ki gerçekten orada oturmadığından emin olmak için yakından bakmak gerekiyor.  İşte o anda iyi ki vakit ayırıp gelmişim diyorsun. Çünkü Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi, baştan sona büyülü bir mekan ve sen de o büyüye kapılıyorsun.



En başta ulu önder Atatürk, piyano üstadı Fazıl Say, edebiyatımızın en önemli isimlerinden Nazım Hikmet... Sonra son derece yakışıklı bir Elvis Presley... Yerli ve yabancı onlarca önemli ve ünlü kişi gidip görmen için seni bekliyor. 

Heykellerin yanında poz vermek serbest ama kırılabileceği için heykellere dokunmak yasak. Tiyatromuzun ustalarından Levent Kırca'nın heykelini, koluna girerek poz vermek isteyen bir seveni kırmış. Halk, sanatçısını seviyor, ne diyebiliriz ki? Siz yine de dikkatli olun. = )

İstanbul'da Sapphire AVM'de yer alan bu müzeyi mutlaka gezin. Alışveriş merkezi katlarına serpiştirilmiş heykelleri de keşfedin. Dostoyevski diyorum, Da Vinci diyorum; sağa sola mutlaka bakın!

Tadının kaçmaması için de internette yer alan fotoğraflara kesinlikle bakmayın derim. Onlarca kare fotoğraf çekmemize rağmen hiçbirini bu sayfaya koymamın bir sebebi var. No spoilers.

2 yorum:

  1. Ne güzelmiş, Madame Tussaud gibi yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle. Tıpkı kitaplarda, filmlerde şahit olduğumuz Madame Tussauds heykelleri gibi. Bazısı direkt yurtdışından getirtilmiş.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...