4 Haziran 2017 Pazar

Yeni Kitap: Ramona Blue (by Julie Murphy)

2015'te Dumplin' isimli romanıyla popüler yazarlar arasına giren Julie Murphy'nin Ramona Blue'su, sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılandı.



Katrina Kasırgası, Ramona'nın hayatını sonsuza dek değiştirmiştir. O günden beri ailesiyle birlikte tüm zorluklara göğüs geren genç kızın emin olduğu üç şey vardır: kızlardan hoşlanıyordur, ailesine son derece bağlıdır ve kaderinde içinde yaşadığı karavandan daha fazlası yazılıdır. Bir gün eski bir yüzücü olan çocukluk arkadaşı Freddie'yle tekrar bir araya gelir ve hem yüzmeye hem de Freddie'ye bağlanırken emin olduğunu sandığı her şeyi bir kez daha gözden geçirir.

Ne düşünüyorsunuz?

Mesele şu ki bu romanın tanıtım bültenine şöyle bir bakınca ortaya "lezbiyen bir genç kızın doğru erkeği bulunca aslında lezbiyen olmadığını anlaması" gibi farklı cinsel tercihlere sahip bireylerin sıkça duydukları ve duymaktan bıktıkları bir fikir çıkıyor. Bu nedenle kimi okurlar tepki gösteriyor ve el birliğiyle kitabın Goodreads'teki ortalama puanını düşürüyorlar. Sonunda yazar Twitter'da tepki gösteren bir okura biseksüel olduğunu ve kitabının da biseksüellikle ilgili olduğunu yazıyor ancak tahmin edebileceğiniz gibi konu burada kapanmıyor. 

Hem yazarın hem yayınevinin bu hassas konuya yaklaşırken gözden kaçırdıkları bir şeyler mi oldu yoksa kitabın bu haliyle daha fazla ilgi çekeceğini mi düşündüler? Karar sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...