22 Mayıs 2018 Salı

Yeni Kitap: All of This Is True (by Lygia Day Peñaflor)

Uzun bir aradan sonra yeni bir yazı, yeni bir kitap!

All of This Is True

Tüm bunların sebebi... 13 Reasons Why/Ölmek İçin On Üç Sebep. Ancak kitabından değil, Netflix uyarlamasından bahsediyorum. Çünkü kabul edelim, dizisi çekilene dek çoğumuz kitabı bilmiyorduk bile. Şimdiyse karşımıza benzeri hatta benzerinin benzeri çıkıyor. Bu zincirin en son halkası ise karşınızda duruyor.

Lygia Day Peñaflor'ın geçtiğimiz hafta yayımlanan kitabı All of This is True'nun (Türkçesi "bunların hepsi doğru") üç kızın kısmen gözüktüğü kapağı belki hayatınızda gördüğünüz en ilgi çekici şey değil ama konusu eminim ki ilginizi çekecektir. Şöyle ki bizim gibi genç yetişkin kitapları okuyan (ama benim gibi yetişkin değil de genç yetişkin olan) Miri Tan'in takıntı haline getirdiği bir kitap var ve bu kitabın yazarı Fatima Ro bir imza günü düzenliyor. Miri yanına üç arkadaşını alıp bu imza gününe gidiyor; yazarla bir şekilde arkadaş oluyorlar ve... hayatları kararıyor. Yayıncı kitabın One of Us Is Lying/Birimiz Yalan Söylüyor hayranları için ideal olduğunu da eklemeyi ihmal etmemiş. (Ee, yukarıda "benzerinin benzeri" derken bunu kastediyordum.) Kitabın kapağında "YA takıntısı olan dört genç, en sevdikleri yazarla arkadaş oluyorlar. Ardından olanlar sizi şoke edecek," yazıyor. Kitabın başında ise Coco Chanel'in şu sözü yer alıyor: "Bir kadın için ihanet manasızdır; insan kendi tutkularına ihanet edemez."

Pekâlâ, burada tam olarak neler oluyor?
Kitabın örnek sayfalarına göz attığımızda Fatima Ro'nun yeni kitabını, izin almaksızın bu arkadaş grubu hakkında yazdığını ve hatta bu kitapta yazanlar yüzünden bir çocuğun darp edildiğini öğreniyoruz.

 Bir aslanla dost olup seni ısırınca hayrete düşemezsin. 

Son dönemde parlayan yazarlardan Adam Silvera bu kitap için şunları yazmış: "ARC kopyamın arka kapağında 'YA takıntısı olan dört genç, en sevdikleri yazarla arkadaş oluyorlar. Ardından olanlar sizi şoke edecek,' yazıyor. Eğer bu aklınızı çelmeye yetmediyse bu bulmaca gibi kitabın insanı delirtecek kadar iyi olduğunu söylediğimde lütfen bana güvenin."

Bu arada hikayenin röportajlar, günlük yazıları ve kitap sayfalarıyla (kitap içinde kitap!) zenginleştirilerek okura aktarıldığını da belirteyim. 

Ne düşünüyorsunuz?
Okumak ister miydiniz?

Öyleyse şimdiden keyifli okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...