6 Eylül 2011 Salı

Türkçe Edisyonu Hazırlanıyor: Nightshade (by Andrea Cremer)

An itibariyle Pegasus Yayınları tarafından Türkçe'leştirilen Nightshade serisinin ilk kitabı, kurtadam mitine hayran kitleyi memnun edebilecek potansiyele sahip.



Ön okumasını gerçekleştirdiğim bu ilk romanda, vakti geldiğinde sürüdeki en güçlü kurtadamla birleşerek, "alfa çiftini" oluşturması gereken Calla isimli dişi bir kurtla tanıştırılıyoruz.



Belirli önyargılara sahip olan zengin kurtadam ailelerine mensup çocuklar, sırlarını koruyarak insanlarla aynı okula gitmekte ve görünüşte benzer türde bir hayat sürmektedirler. (Her ne kadar insanlarla aynı ortamı paylaşsalar da, insanları umursamadıklarını ve kendilerinden aşağı bir tür olarak gördüklerini de belirtmeliyim.) Hikaye bu ya, Calla birgün sıradışı birşey yapar ve vahşi bir ayı tarafından parçalanmak üzere olan, görünüşte sıradan bir gencin hayatını kurtarır. Davranışlarına anlam vermeye çalışan Calla, aynı kişiyi okulunda gördüğünde herşeyin kaderin bir cilvesi olduğuna inanmaya başlar.


Ülkemizde pek fazla ilgi görmeyen fakat yurtdışında bolca ödül alan Shiver/Ürperti gibi sadece kurtlara adanmış bu eserin, Türkçe edisyonunun tam olarak ne zaman yayımlanacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmadığını da belirteyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...