22 Mart 2012 Perşembe

İnceleme: Büyük Sözcük Fabrikası

Konuşmak için evvela sözcük satın almanız gerekseydi neler olurdu? 
Kendinizi yeterince ifade edebilir miydiniz?




Büyük Sözcük Fabrikası, ifade özgürlüğünü irdeleyen bir çocuk kitabı. Öykünün şekillendiği evren, özünde tam bir distopya ve halkı varlıklı ile yoksullardan oluşan bir mozaik. Devasa "sözcük fabrikasının" gece gündüz çalışıp, sözcük ürettiği bu evrende, para konuşabilmek için kullanılan temel araç. Eğer kendinizi ifade etmek istiyorsanız, öncelikle sözcük satın almalısınız. O halde, parası olanlar konuşsun ve diğerleri sonsuza kadar sussun.

Bu acımasız dünyada, iki masum çocuğun arasında geçen, sözcüklere dökülemeyen büyülü bir ilk aşk öyküsüne rastlıyoruz. Aşkınızı ifade edebilmek için kaç sözcüğe ihtiyacınız var? Cebinizdeki bir avuç isim duygularınızı anlatabilmek için yeterli olur mu? Kitap bu soruların cevabını ustalıkla veriyor.


Hepi topu 32 sayfadan oluşan resimli kitap, her ne kadar çocuklara yönelik olarak piyasaya sunulsa da alt metni oldukça zengin ve üzerinde uzun uzun düşünmeye, aslında çok da farklı olmayan dünyamızı sorgulamaya davet ediyor. -- Sorgulanmamış bir hayat yaşamaya değer mi?

Puan: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...