1 Eylül 2012 Cumartesi

İnceleme: Confessions of an Angry Girl

Kapak tasarımını ve kitabın adını ilk gördüğümde, okumam gerektiğini düşünmüştüm. Fakat anlatılan hikaye hayalini kurduğumdan çok farklıydı.





Kitabın karakterleri oldukça tahmin edilebilir davranışlar sergileyen, artık televizyon dizilerinde görmeye alışkın olduğumuz "plastik gençler". Örneğin; kitabın ana karakteri Rose'un sözüm ona en yakın arkadaşı Tracy'nin tek derdi bekaretini kaybetmek. Sürekli olarak bahsettiği bu konu, nasıl Rose'un canını sıkıyorsa okurken sizin de içinizi bayıyor ve birkaç sayfadan sonra çekilemeyecek kadar yavan bir hal alıyor.



Kitaba belki de büyük bir artı katabilecek olan, Rose'un babasını savaşta yitirdiği gerçeği bir tür "arkaplan görseli" gibi kalmış. Eğer "gerçek problemler" tema olarak işlenecekse, bunun hakkının verilmesi gerekiyor.

Öte yandan, her bölümde verilen "mini sözlük" tadındaki kelime açıklamaları, kitabı eğlenceli bir hale büründürmüş. Çünkü, Rose gibi büyük laflar etmeye düşkün bir kızın öyküsünü okuyoruz ve onun kelimeleri bütün olayları şekillendiriyor. Örneğin; "blunderbuss" kelimesini açıklarken, kendisini öne sürüyor. Bu da hem bölüm hakkında ipucu verirken hem de kendisini nasıl gördüğünü kısa yoldan öğrenmemizi sağlıyor.

Çağdaş gençlik romanları okumaktan hoşlanıyorsanız, bu yeni romana bir göz atabilirsiniz. Fakat elimizdeki bu romanın, türün envai çeşit örneği arasından sıyrılmayı başarabileceği şüpheli.

Puan: 1

2 yorum:

  1. halbuki o kadar kapağını beğenmiştim :( Hayal kırıklığına uğradım şuan :(

    YanıtlaSil
  2. Benim de büyük umutlarım vardı, açıkçası. Belki de beklentilerimiz bu kadar yüksek olmamalı. Neticede yeni bir yazar. Belki serinin ikinci kitabı daha iyi olur. =)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...