3 Eylül 2012 Pazartesi

İnceleme: Paranormal Public

Vampirler, periler, düşmüş melekler, kurtadamlar, karabasanlar, elementlere hükmedenler ve büyücüler! Paranormaller, bu özel okulda, deneyimli eğitmenler eşliğinde güçlerini kullanmayı öğreniyorlar.



*Düşük dereceli spoiler alarmı.

Üvey babası ve üvey kardeşiyle yaşayan Charlotte, üniversiteye gitmek için gün saymaktadır. Bir gece, çalıştığı cafeden evine dönerken, bir süredir gördüğü, gizemli kara köpek tekrar karşısına çıkar. Bu kötü sürpriz esnasında, kızın etrafında bir sis perdesi oluşur ve köpeği bir anlığına afallatır. Fakat çok geçmeden köpek kendini toparlayıp, kızın üzerine atlar ve Charlotte bu garip olayın verdiği şok ve dehşetin etkisiyle bayılır. Uyandığında kendisini Paranormal Public adı verilen, özel bir okulun revirinde bulur. Sorun şu ki Charlotte herhangi bir büyü yapamaz ve neden bu okula getirildiğine bir anlam veremez. Annesinin çocukken anlattığı "büyülü öykülerin" gerçek olduğunu keşfeden Charlotte'a, okulun müdüresi kısa bir süre tanır ve bu süre içinde içindeki gücü açığa çıkartması gerektiğini söyler. Tabii ki genç kız büyü güçlerini açığa çıkartamazsa, ilk dönem sonunda kapı dışarı edilecektir.



Yatılı okullarda geçen öyküleri daima sevmişimdir. Tüm öğrenciler ve öğretmenler aynı ortamda fazlaca vakit geçirdiğinden, hem etraftaki karakterleri daha iyi tanıyoruz hem de yaşanan olaylara birden fazla kişinin dahil olması, işlerin daha komplike ve gizemli bir hale bürünmesini sağlıyor.

Kitap sadece Charlotte'ın güçlerini açığa çıkarma deneyimlerinden ibaret değil. Olayların geçtiği Paranormal Public isimli okulda tuhaf saldırılara şahit oluyoruz. Her ne kadar çok güçlü büyülerle korunsa da zebaniler ve cehennem köpekleri bir yolunu bulup, okula sızıyor ve paranormallere zarar vermeye çalışıyorlar. Cehennemin bu sadık hizmetkarlarına karşı koyabilmek için ise beş büyük okul grubunun (vampirler/Cruor, melekler/Aurum, periler/Volans, elementlere hükmedenler/Astra ve diğer tüm paranormal yaratıkların birleştiği Airlee adı verlen grup) güç birliği yapması gerekiyor. Sorun şu ki elementlere hükmedenler uzun süredir ortada gözükmüyor ve nesillerinin tükendiğine inanılıyor.

Romandaki karakterlerden bazıları artık ezberlediğimiz "popüler" tiplerden, bazıları ise daha gerçekçi duruyor. Yazarın, birçok kaynaktan esinlendiğine de şüphe yok. Örneğin; Prof. Zervos, bana Harry Potter serisinin müthiş öğretmenlerinden Prof. Severus Snape'i hatırlattı. Zira Prof. Zervos hem siyahlara bürünmüş dış görünüşü hem de sınıflar arası ayrımcılık, sertlik ve sonsuz ciddiyet konusunda, esinlenildiğini tahmin ettiğimiz büyük büyücü ile yarışıyor. Diğer yandan, Charlotte'ın kurda dönüşen arkadaşı Sip, okulun tek kara büyücüsü olan Lisabelle ve karabasan Lough ilgi çekici sidekick'ler. Tabii bir de Keller'ımız var; yardımsever, yakışıklı ve son derece güçlü bir "düşmüş melek".

Yazar, kitabı akıcı bir dilde anlatmış. Okurken vaktin geçtiğini hissetmiyorsunuz. Sürekli yeni olayların yaşanması ve sırların kitabın sonuna doğru gittikçe artması kitabı elinizden bırakmamanızı sağlıyor. Genel anlamda Paranormal Public, ücretsiz  dağıtılan bağımsız bir kitap olmasına rağmen, birçok büyük yayınevinin bastığı kitaptan çok daha iyi bir noktada duruyor.


Orijinal Adı: Paranormal Public
Yazarı: Maddy Edwards
Anahtar Kelimeler: Sihir, Gizem, Okul, Doğaüstü Yaratıklar.
Puan: 4

6 yorum:

  1. Merak ettim. Yorum için sağ ol. :) DEX'ten çıksa fena olmaz. :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de bu yorumun için sana teşekkür ederim. =)

    YanıtlaSil
  3. Yayın hakları alındı mı bu kitabın? Hikayesi ilgimi çekti, güzel görünüyor. :D

    YanıtlaSil
  4. Tamam, vazgeçtim, yayın hakları imkansız. O kısmı atlamışım.

    YanıtlaSil
  5. Düşük ihtimal. =)

    Yorumunların için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Türkçesi var mı acaba aradım ama bulamadım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...