4 Aralık 2012 Salı

Özel Röportaj: Amy Plum

Thank you, Amy Plum!




Ülkemizde de ilgi gören Die for Me/Benim İçin Öl kitabının yazarı Amy Plum ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdim. Serinin devam kitaplarını beklerken, bu eğlenceli söyleşiye de göz atabilirsin!

Vampirella: Seni Die for Me/Benim İçin Öl kitabını yazmaya yönelten neydi?
Amy Plum: Paranormal Romance türünde yazmak istedim ama genellikle hakkında yazılan doğaüstü varlıklardan birini kullanmak istemedim. Bu da kendi "canavarımı" yaratmam gerektiği anlamına geliyordu. Ne oldukları hakkında bir süre düşündüm ve  mitolojilerini de yazdıkça keşfettim.

Hikayeyi Paris'e yerleştirmek de kolay bir seçimdi. New York ve Paris benim yeryüzünde en sevdiğim yerler ve yirmili yaşlardayken Paris'de beş sene yaşadım, yani daha genç bir kişi olarak nasıl görüneceğini biliyorum. Zaten çok iyi bildiğim birçok mekanı kullandım: eski dairem Jules'un stüdyosu, müzeler benim avlandığım mekanlar hatta bir Vespa'nın üstünde yakışıklı bir ressamın arkasında şehri gezdiğim bile oldu! Yani, bu kitap benim ilk kurgu çalışmam olduğu için daha gerçekçi kılacak birçok gerçek-hayattan-alınma mekanı ve olayı kullandım.

Vampirella: Hiç Vincent gibi biriyle çıktın mı?
Amy Plum: Vincent, tanıdığım birçok Fransız çocuğun ortak karışımına dayanıyor. Karakter olarak oldukça tipik bir Fransız ama ona, önemli olduğunu düşündüğüm için büyük bir doz da centilmenlik kattım. Eğer hayatımda Vincent gibi biriyle tanışmış olsaydım, kesinlikle gitmesine izin vermezdim!



Vampirella: Kate ile aranda herhangi bir benzerlik var mı?
Amy Plum: Evet, Kate ile aramda birçok benzerlik var. Bu da bilinçli bir karardı—çünkü yine bu benim ilk kurgusal çalışmamdı. "Bildiğini yaz!" öğüdünü dinliyordum.

Kate'in en sevdiği filmler, kitaplar ve sanat eserleri benim en sevdiklerim. Neredeyse her gün Converse ve farklı renklerde kot giyiyorum. Annem on sene önce vefat etti, yani  Kate'in anne babasını kaybettikten sonra yaşadığı üzüntüyü, annemi kaybettikten sonraki tepkilerime dayanarak oluşturdum. Ben de Paris'de Amerikan göçmeni olmayı tecrübe ettim. Fakat Kate, benim onun yaşında olduğumdan çok daha güçlü  ve cesur bir kız. O, keşke onun gibi olsaydım dediğim bir genç.

Vampirella: Paris'i sevdiğini biliyoruz, gelecekteki projelerinde hakkında yazmak istediğin başka şehirler de var mı?
Amy Plum: Eh, üçüncü kitabın bir kısmı (If I Should Die) aslında New York City'de geçiyor! Şu anda üzerinde çalıştığım yeni seri de Amerika'nın üzerine kurulu. Fakat bir hikayemin İtalya'da geçmesini çok isterim. Tabii bunun için tonla yerinde-inceleme yapmam gerekirdi!

Vampirella: Die for Me/Benim İçin Öl Türkiye'de yayımlandı. Türk okurlarına söylemek istediğin herhangi bir şey var mı?
Amy Plum: Hep Türkiye'yi ziyaret etmek istemişimdir. Kitaptaki büyükbabanın antikalara olan ilgisi aslında benim ilgimden kaynaklanıyor. Ülkeniz de antika değeri taşıyan hazineler bakımından oldukça zengin—geniş bir tarihiniz var. Yüksek Lisans yaptığımda Aya Sofya üzerinde çalışmıştım. Ayrıca, serinin üçüncü kitabında okuyacağınız, arka plandaki hikayelerden biri Constantinople'da geçiyor. Türkiye, benim için büyülü bir yer ve kesinlikle "ziyaret edeceğim yerler" listemde yer alıyor!

3 yorum:

  1. Teşekkürler bu güzel röportaj için.Keyifle okudum.

    YanıtlaSil
  2. Ben bu kitabı çok sevdim ve bir çırpıda okudum Amy Plum'a gerçekten büyük bir hayranlığım var .

    YanıtlaSil
  3. amy plumun Die For Her nezaman türkiyede çıkacak ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...