17 Ocak 2013 Perşembe

Rehber: İngilizce Kitap Nereden Alınır? (Basılı ve E-Book!)

Sosyal medyadan yüzlerce soru geliyor, herkes öğrenmek istiyor. O halde, işte karşınızda Rehber: İngilizce Kitap Nereden Alınır? (Basılı ve E-Book!) dosyası!




İngilizce kitap almak için en iyi yol online alışveriş. Şimdi alışverişte kullandığım siteleri birlikte gözden geçirelim:

Yurtdışından kitap sipariş edebileceğin siteler:

Amazon.com/Amazon.co.uk

Amazon'da aradığın neredeyse tüm kitapları bulabilirsin. Fakat kargo ücreti devasadır. Ayrıca, Amerika'dan alırsan (yani Amazon.com'dan) kargonun eline ulaşması haftalar sürebilir. Bu nedenle İngiltere'den (yani Amazon.co.uk'den) almanı tavsiye ederim. İndirimli kitaplar bulacaksın fakat bu kitapların kargo ücretlerini de düşünmek zorundasın! Ne kadar indirimli olursa olsun kitap başına toplam 20-30 lira ödemeyi gözden çıkartman gerekiyor.


Betterworldbooks.com

İkinci el kitapları çok uygun fiyatlarla satın alabilirsin. 15-20$ karşılığında 2-3 tane ciltli kitap alabilirsin! Sonra bu kitaplar için kargo ücreti ödemezsin. Ayrıca, BWB kazancının bir kısmını eğitim vakıflarına bağışlıyor. Kargonun eline ulaşması ise 2 hafta ile 1 ay arasında değişir. Sitede gönderimlerin en geç 21 iş günü içinde teslim edileceği yazılı.

Peki, yurtiçinde nereden İngilizce kitap alabilirsin?

D&R web sitesinden İngilizce kitaplara bakabilirsin. Children and Teen kategorisine göz at. Özel bir isteğin varsa ve sitede bulunmuyorsa, irtibata geçebilirsin.

Robinson Crusoe 389 web sitesinden İngilizce kitaplara bakabilirsin. Eğer sipariş vermek istersen bu kitabevi yetkilileriyle de irtibata geçebilirsin.

E-Book almak istersen, nereden alabilirsin?





Kobo.com'dan e-book satın alabilirsin. Eğer e-book okumak için Kindle kullanacaksan, aldığın kitapların formatını değiştirmen gerekiyor. Bunun için Calibre programını kullanabilirsin.

İster ciltli, ister ciltsiz, ister e-book olsun, hiçbir şey parasını ödeyerek satın aldığın ve gönül rahatlığıyla okuduğun bir kitabın yerini tutmaz.

*Güncelleme: Artık Kindle Store'dan da alışveriş yapmak mümkün.

Herkese keyifli okumalar!

4 yorum:

  1. Teşekkürler =D
    Cidden iyi oldu, çünkü birkaç tane bilsem de tam anlamıyla emin olmadığım ve duyup merak ettiklerimi de öğrenmiş oldum.
    Ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir konuya değindin gerçekten yaa :) Özellikle ebook almayı istememe rağmen nerden alıyım hangi marka falan hep bu tip sorular kafamı kurcalıyordu. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Betterworldbooks.com da uygun demişsiniz ama Mortal Instruments serisinin city of bones kitabına baktım örneğin $27.44 diyor tl olsa uygun 27 lira ama dolar olunca bu kitap 103 tl ye falan geliyor tek bir kitap için pahalı bence

    YanıtlaSil
  4. Ben geçen hafta denemek için amazon.com dan kindle formatında kitap aldım ama sadece telefonumda açabiliyorum, reader ım calibro basic, amazon un kindle formatını nasıl değiştirebilirim?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...