30 Ocak 2013 Çarşamba

Top 10: En Sinir Bozucu Karakterler

The Broke and the Bookish'in her Salı günü düzenlediği etkinliğin bu haftaki konusu "En Sinir Bozucu Karakterler". Ben de sadece genç yetişkin (ve çocuk) romanlarını düşünerek listemi hazırladım.



Katılmak istersen, hem bana hem de etkinliği düzenleyen blogger'a cevaplarının bulunduğu linki gönderebilirsin.


1. Dolores Umbridge (Harry Potter)
Bu kadın hakkında sayfalarca yazabilirim. Tam bir baş belası. "Evil" kelimesinin vücut bulmuş hali. Liste başını başka bir karaktere kaptırması mümkün değil.

2. Lindsay (Before I Fall)
Lindsay, hepimizin nefret ettiği "şımarık zorbalardan". Şu Amerikan liselerinde "okulun en popüler kızı" unvanına sahip olanlardan. Bitch.

3. Violet (The Body Finder)
İnsanlar sapır sapır doğranırken hala bir numaralı endişesi aşık olduğu arkadaşı Jay'di. Dünyadan Violet'a! Dünya'dan Violet'a!

4. Juliette (Shatter Me/Bana Dokunma)
Bir türlü sevemedim. Neyin kafasını yaşıyorsa bir duygu seli, romantizm dalgası... İnsana nefes aldırmıyor. Bu konuda Bella'dan beter.

5. Kristina's Father/Kristina'nın Babası (Crank)
Bu kadar ruhsuz, gamsız, yoldan çıkmış birinin baba olması berbat. Low life.

6. Bella Swan (Twilight/Alacakaranlık)
Kitapları sevmediğimden değil, bu kızın sürekli ortalarda "Ben bir hiçim! Hiç!" diye dolanması, kendini Edward'a kul köle etmesi, babası Charlie'ye yaşattıkları, çoğu zaman olaylar karşısında düşünmeden hareket etmesi çok sinir bozucu olabiliyor.

7. Chelsea Knot (Speechless)
Sorun sadece "şımarık zorba" olması değil. "En yakın arkadaşım" dediği kızı, çok da değer vermediği belli olan erkek arkadaşı için satması ve akabinde #1 enemy kesilmesi. Kızın okul dolabına bir iç çamaşırı asmadığı kaldı. = )

8. Dante (Hush, Hush: Finale/Hush, Hush: Final)
En sevdiğim üç-beş isimden biri Dante, aslında. Fakat ne zaman bu ismi kullanmak isteseler iğrenç karakterler yaratıyorlar! Bu kitaptaki Dante'nin, basit, hareketleri tahmin edilebilir bir karakter olması ve derinlikten yoksun olması bir kenara, yaratılan "kendini beğenmiş" görüntü bile sinir bozucu.

9. America Singer's Mother/America Singer'ın Annesi (The Selection)
Kızını hiç önemsemiyormuş gibi davranıyor. Neredeyse döve döve yarışmaya sokacak. Sevilmiyorsun.

10. Alice Bonham (My Blood Approves)
YA romanlarındaki klişe kızların toplamı. Alice ve bir arkadaşı neredeyse tecavüze uğrayacaklar, sonra yabancı bir erkek tarafından saldırgınlar geri püskürtülüyor. Tabii hemen "kurtarıcı" modundaki bu çocuğa güvenmeler, gece gece arabasına binmeler, buluşmalar...

4 yorum:

  1. Mertcan Ölçer30 Ocak 2013 16:01

    Dolores, hehe süper bu. (Y)

    YanıtlaSil
  2. doloressss :D

    YanıtlaSil
  3. Bence Zoey de bu listede olmayı hak ediyor :)

    YanıtlaSil
  4. Umbridge kesinlikle 1 numara olmayı hakedıyor:D katılıyorum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...