4 Ekim 2013 Cuma

Özel Dosya: Cadılar Bayramı!



Genç yetişkin romanlarına meraklıysan, Amerikan kültürünün belki de en renkli parçasının, Cadılar Bayramı'nın senin için özel bir anlamı olabilir. Hayatının belki de bir döneminde özellikle gençlerin çılgın kostümler giyip korku filmlerine yaraşır mekanlarda verdikleri partilere katılmak ya da çocuklarla birlikte dolaşıp "trick or treat" yapmak istemişsindir. = ) Aslında, Cadılar Bayramı ruhunu bir kitap, film ya da oyun eşliğinde de yaşayabilirsin. Aşağıdaki önerilerime bir göz at.



*Okuyabileceğin 5 Kitap



İblisler, zombiler, hayaletler... Biri tam sana göre. = )



**İzleyebileceğin 5 Film



İçi yaratıklarla dolu kasvetli bir malikane ya da hayaletli bir yetimhane... Korkunç ya da en azından gerilimli bir şeyler izlemek isteyen okuyucu kitlemi düşünerek seçtiğim aşağıdaki filmlerin çoğu o gotik, tüyler ürpertici atmosferi yansıtıyor ama minimum düzeyde kan/gore içeriyor. Yediklerin midende kalacak, söz.



***Oynayabileceğin 5 oyun:



Gece yarısı ormanda dolanıp, elektronik aletleri bile isyan ettiren bir katile yakalanmak istemezsin. Ya da tüm şehir zombi istilasına uğramışken sağ kalan son dört kişiden biri olmak. İnsan-ayı-domuz karışımı yaratıklarla dolu bir evde tıkılıp kalmak mı? Kesinlikle olmaz! Aklını yitirmiş bir Alice misali kabuslar diyarında dolanmak da seçeneklerin arasında.



*Etkileşime geçmek için linklere tıklamayı unutma.

Happy Halloween! = )

VampirellaninGuncesi

5 yorum:

  1. Vampirella belki bu yil bir kostum calismasi yapicagiz kitaplardan biri olmak güzel olur dedim ama pek kimse gelmedi aklima tavsiye alabilir miyim ben effie yi ve katniss i dusundum bi arkadasim kabul ederse onu warm bodies R yapicaz :) öyle şeyler iste :)

    YanıtlaSil
  2. Hmm... Bir klasik olarak Kont Dracula? Ya da herhangi bir karakterin zombi versiyonu? = )

    YanıtlaSil
  3. Zombi effie? Biraz fazla olur :) dracula daha iyi teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Ben senin yerinde olsam Mac olurdum. Kafama birde MacHalo takardım. Kitabını okumadıysan eğer kesinlikle okumalısın. Kesinlikle hayran olacağın bir seri -bence-. Kitaplarının sırası şu şekilde;

    Karanlık Ateş
    Kan Ateşi
    İntikam Ateşi
    Rüya Ateşi
    Shadowfever (henüz çıkmadı)

    MacHalo ne yahu diyorsan google yazıp nasıl bir şey olduğunu görmelisin. Mac bunu kendisini karanlıktan korumak için yapıyor. Bir kask alıyor ve etrafına çeşit çeşit lambalar fenerler takıyor.

    YanıtlaSil
  5. The Woman in Black iyi bir tercih gerçekten. Yetimhane de keza öyle. Ben buna "The Crow"'u da eklemek isterim. Hem aşk hem cinayet hem "geri gelen bir ruh" söz konusu. Hatta listenin en başında bile olabilir belki. yazı için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...