17 Mart 2014 Pazartesi

Türkçe Edisyonu Yayımlanan Yeni Kitaplar: "A Monster Calls" (by Patrick Ness) ve Diğerleri

Ne dersin, yeni kitaplara göz atalım mı?



"İnsan en doğru dersi bazen bir canavardan alabilir."

Bahsetmek istediğim yeni kitaplar arasında şüphesiz en ilgi çekicisi Patrick Ness'in A Monster Calls/Canavarın Çağrısı isimli kitabı. Yurtdışındaki book blogger'ların övgüyle bahsettiği kitap, senin de ilgini çekiyorsa aşağıdaki tanıtım bülteni yazısına göz at.




On üç yaşındaki Conor için gerçek, korkuyla örülmüş koskoca bir duvar ve bu engeli aşabilmesinin tek yolu cesaretten geçiyor. Birileri Conor'a kabul edemediği gerçeği fısıldamalı… Peki, her biri birbirinden çelişkili hikâyeler anlatan korkunç bir canavar Conor'ın gerçekle yüzleşmesine nasıl yardımcı olabilir? Patrick Ness'in efsane yazar Siobhan Dowd'un özgün fikrinden esinlenerek kaleme aldığı Canavarın Çağrısı, yalnız bir çocuğun, onun hasta annesinin ve hiç beklenmedik ziyaretçisi canavarın cesur, karanlık ama gülümseten hikâyesi… Pek çok edebiyat ödülüne değer görülerek saygın kaynaklar tarafından yayımlandığı yılın en iyi kitaplarından biri olarak seçilen Canavarın Çağrısı, 2012 CILIP Carnegie ve CILIP Kate Greenaway Madalyaları ile onurlandırılarak şimdiye dek hem yazarı hem çizeri bu değerli ödülü almaya hak kazanmış tek yapıt olarak edebiyat tarihine geçmiştir. (Tanıtım Bülteninden)



Diğer kitapların arasında bir süredir beklenen Gregg Rosenblum'ın Revolution 19/Devrim 19'u, ülkemizde 2054: Çıkış Yok adıyla yayımlanan bilim kurgu kitabı Slated'ın devamı niteliğindeki Fractured/2055: Büyük Hesaplaşma ve Angelfall/Meleğin Düşüşü serisinin devam kitabı World After/Kıyamet Sonrası  yer alıyor. Bunlardan ilk ikisinin orijinal kapağı korunurken üçüncüsünde serideki motife uygun farklı bir kapak kullanılmış.


Fiyatlara gelince, D&R'daki etiketlere göre;


  • A Monster Calls/Canavarın Çağrısı, 22 lira
  • Fractured/2055: Büyük Hesaplaşma, 18 lira
  • Revolution 19/Devrim 19, 20 lira
  • World After/Kıyamet Sonrası ise 24 lira.




Keyifli okumalar!

2 yorum:

  1. Hey maşaallah ya kitapların fiyatlarına bak. Dördünü almaya kalksan 84 TL.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu türdeki romanların pahalı olmasına ben de karşıyım doğrusu.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...