4 Nisan 2014 Cuma

Türkçe Edisyonu Hazır: Angelopolis (by Danielle Trussoni)

2010 yılında Doğan Kitap'ın ülkemizde yayımladığı Angelology/Asi Melekler, 2014 baharında devam ediyor.

12 Nisan'da ülkemizde satışa sunulacak romanın orijinal ismi korunmuş fakat orijinal kapak yerine bir benzeri kullanılmış. Metnin yayımlanması öyle büyük bir olay ki kapağına takılmak istemiyorum. Açıkçası Türkçe baskının çıkacağına dair pek ümidim yoktu.

Okurlarım ilk kitabı ne kadar çok beğendiğimi bilirler. (O rengarenk kanatların açıldığı anı hala hatırlarım. Muhteşemdi.) Bu nedenle ikinci kitabı da bir şekilde programıma dahil edip okumak istiyorum. 

Birkaç senedir ülkemizde birbirinin aynısı, hatta düpedüz copy-paste'i paranormal romanları görmekten yorulmuştuk -ismi ve süper güçleri değiştirilmiş Edward'ı daha fazla kaç yazardan okuyabilirsin?- ama son günlerde diğerlerinden farklı ve okumaya değer fantastik eserlerin de yayımlandığını görüyoruz. Neşelenmek için bir sebep işte. = )


Asi Melekler’i nefes nefese okuyan okurlar, fantastikle gerçeğin iç içe geçtiği bu macerada da soluksuz kalacaklar. Evangeline Brooklyn Köprüsü’nde kaybolalı on bir yıl geçti. Verlaine, onu son kez gördüğünden bu yana, Melekbilim Akademisi’nin en sıkı Nefil avcılarından biri oldu. Şimdi ikisi birlikte, Nefiller ile Melekbilimciler arasında yüzlerce yıldır süren kanlı savaşın, Eiffel Kulesi’nin gölgelerinden St. Petersburg saraylarına, Sibirya’nın derinliklerinden Karadeniz kıyılarına kadar uzanan yeni cephelerinde yer alacaklar.
“Trussoni’nin yarattığı alternatif tarih öylesine baştan çıkarıcı ki, Dan Brown’ın hayal ettiği şeyleri gölgede bırakıyor.”
Milwaukee Journal Sentinel
Keyifli okumalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...