28 Haziran 2014 Cumartesi

Ekran Başında: Isshuukan Friends

Anime serisinin orijinal adı 一週間フレンズ。/Isshūkan Furenzu. İngilizce tam tercümesi ise "One Week Friends". Çünkü  Fujimiya-san, garip bir hafıza kaybı nedeniyle sadece bir haftalığına arkadaş edinebiliyor ve her hafta başında arkadaş olduğu kişiyi ve paylaştığı anıları unutuyor.



Fujimiya-san, temelde bu nedenle insanlardan uzak durmayı tercih ediyor. Onu gözlemleyen ve romantik anlamda bir ilişki kurmak isteyen Hase-kun ise görmezden gelindiğinde ve arkadaşlık teklifi reddedildiğinde umudunu yitirmiyor. Zamanla bu tuhaf durumu öğrendiğinde her hafta başı işe sıfırdan başlıyor.


Seride Hase-kun'un Fujimiya-san'ın özel durumuna önce anlam vermeye, sonra çözümler üretmeye çalıştığını görüyoruz. Fujimiya-san da izlediğimiz her bölümde -bölüm adlarından da belli olacağı gibi- arkadaşlık hakkında yeni  bir şeyler  öğreniyor. 



Hase-kun, arkadaşına ilk çözüm olarak günlük tutmasını öneriyor. Her pazartesi yanına geldiğinde en azından günlüğünde yazanlardan yola çıkarak yabancı biri gibi davranmamasını sağlamayı amaçlıyor. Böylece, en azından hatıralar kağıtta varlıklarını sürdürüyor.

Arkadaşlık ve ikili ilişkilere dair dair masum, içten, anlamlı bir anime serisi bu. Kendi kültürlerinde hemen herkesin delisi olduğu karaokeye bile hiç gitmemiş, insanlardan uzak duran ve bu nedenle sınıf arkadaşlarının soğuk bulduğu ve arkasından sıkça konuşulan Fujimiya-san ile ufak şeylerden mutlu olabilen ve yılmadan "Arkadaş olmamızı istiyorum," diyen Hase-kun'un bazen tek taraflı da olsa gün geçtikçe gelişen ilişkisi izlenmeyi hak ediyor.

*Seriyi Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak kolayca bulabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Anime izlemek hoşuma gidiyor. Konusu itibariyle bu Anime'yi çok sevimli buldum ve izlemek isterim. Paylaştığın için teşekkürler =)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...