18 Aralık 2014 Perşembe

Oyun Alışverişi: Persona 4 Golden ve Dear Esther



Amazon'dan satın aldığım PlayStation Vita oyunu Persona 4 Golden, taa oralardan buralara sadece iki iş gününde geldi. Şu ana kadar yurtdışından satın aldığım hiçbir şey bu kadar hızlı gelmemişti. Bravo doğrusu.



Humble Bundle'ın kış indirimlerinden de bir süredir aklımda olan Dear Esther'ı satın aldım.  

2008 yılında, bağımsız yapımcısının, FPS oyunlarındaki tüm gameplay elementleri çıkartıldığında ortaya çıkan boşluk nasıl doldurulabilir, oyuncu yürümekten ve etrafa bakmaktan başka hiçbir şey yapmadığı oyuna nasıl dahil edilir gibi fikirlerle yarattığı mod, 2012'de çıkan standalone haliyle bugüne kadar beni beklemişti. İnsanı alıp götüren muhteşem müzikleriyle beslenen, çeşitli duygular yaşatan atmosferiyle, art installation ile şiir arası bir eser. Dahası, farklı okumalara o kadar açık ki neredeyse her oynayana değişik bir hikaye yaşatıyor. Mutlaka deneyimlemelisiniz! Belki de bir oyunda duyabileceğiniz en güzel cümleleri duymak bile yeterli bir sebep aslında.

Yolculuğuma dipsiz bir kağıt teknede başladım; onun içinde aya uçacağım. Zamandaki bir kırışık, hayat kağıdındaki bir zayıflık ile katlandım. Sen, şimdi kağıdın diğer tarafına yerleştin; akıp posası çıkmış bitkiye, life geçen mürekkepte izlerini görebiliyorum. İçimiz suyla dolunca ve kafes dağılınca birbirimize karışacağız. Bu kağıt uçak uçurumun kenarından ayrılınca ve karanlığa paralel buhar izler oyunca birbirimize kavuşacağız.

Şimdilik böyle.

Bu yazıda bahsi geçen oyunlar:
  • Persona 4 Golden (PlayStation Vita)
  • Dear Esther (PC)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...