14 Haziran 2015 Pazar

Cassandra Clare Sosyal Medyada Okurlarıyla İletişimini Kesiyor

Tanınıyorlar ama kelimenin tam anlamıyla ünlü değiller. Eh, birkaç tanesi hariç celebrity oldukları söylenemez. Yine de bu büyük kitlelere ulaşmadıkları anlamına gelmiyor. Tabii ki bununla beraber büyük bir sorumluluk da omuzlarına yükleniyor. Herkesi memnun etmek mümkün değil ama Cassandra Clare artık yağmur gibi üzerine yağan hakaretlerden ve tehditlerden bunaldığını söylüyor.



Belki de hayatı boyunca hiç uğramayacağı, yanından bile geçmeyeceği ülkelerde dahi kitaplarını çıktığı gün alan, bir çırpıda okuyan hayranları var. Yüzlerce, binlerce, milyonlarca hayranı var. Eminim ki bu yazıyı okurken aranızda onun yerinde olmak isteyenler de vardır. Ancak Cassandra Clare, aldığı tepkiler yüzünden artık sosyal medyada eskisi kadar aktif olmayacağını söylüyor. Tumblr'da gelen sorulara cevap vermeyecek, hayran mektuplarını cevaplamayacak ve Twitter'ı da artık eskisi gibi hayranlarıyla etkileşime geçtiği bir platform olarak kullanmayacakmış. Artık "gününü mahveden" insanlardan bu şekilde uzak durabileceğini düşünüyormuş.


Peki, durum tam olarak ne kadar kötü? 

Yazar, bir keresinde imza gününde karakterlerden biri öldüğü için öfkelenen bir okurun kitabını elinin üzerine indirdiğini söylüyor. Bazı imza günlerinde tehdit telefonları geldiği oluyormuş, bu nedenle ekstra güvenlik önlemleri alınıyormuş. 

Clare yine de gördüğü nefretin başarısının bir ürünü olduğunu ve kendini şanslı hissettiğini belirtiyor. Ancak erkek yazarların, kadın yazarlara göre okurları hakkında daha rahat konuştuklarını ve kadın yazarların çok daha sert tepkilerle karşılaştıklarının da altını çiziyor. Konuşulmadığı takdirde bu gibi şiddetli tepkilerin "normal" karşılanmasına istemeden de olsa katkı sağlayacağından endişe ediyor.

Ne diyorsunuz? Ne düşünüyorsunuz? Sizce yaşadıkları, başarısının yanında önemsiz mi ve gerçekten buna değer mi?

2 yorum:

  1. Merhaba ! Blogumda `Bloglar arasi dayanisma etkinligi` ni baslattim. Katiliminiz, ben ve benim gibi arkadaslar icin cok onemli. Davetimi kabul edersen cok sevinirim. Sevgiler izmirleydisi :)

    YanıtlaSil
  2. Yazarın başına gelenlere gerçekten üzüldüm ancak yazarın başarısının bu olaylara değeceğini düşünüyorum. Sonuçta her mesleğin kötü yanları var. Üstelik bu olay sadece Cassandra'nın başına gelmemiş. Pek çok yazar hayranlardan tehdit mektubu aldığını yakınır. Cassandra'nın böyle bir karar almasını haksız bulmuyorum ancak çoğu hayranını üzdüğüne eminim :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...