27 Mart 2016 Pazar

Özel Dosya: GO! Kitap'ın 2017 Sürprizi

Siz de benim gibi GO! Kitap'ın yayımlayacağı yeni genç yetişkin kitaplarını merak ediyor musunuz? En iddialılarından biri, ilk kez VampirellanınGüncesi'nde.



Konumuz, HarperTeen'in 2017'de yayımlayacağı ve daha çıkmadan film adaptasyonuna kavuşacağı duyurulan post-apokaliptik roman The Sandcastle Empire. Şimdiden on iki ülkede yayımlanması kesinleşen bu kitabı biz de kendi dilimizde okuma ayrıcalığına sahip olacağız.

Dünyanın sular altında kalması an meselesi. Tabii önce insanlığın en büyük korkusundan, umutsuzluktan ve açgözlülükten doğan bir savaş dünyayı paramparça etmezse. Bu şartlar altında on yedi yaşındaki Eden'ın tek bir kurtuluş umudu kalıyor: Sanctuary Adası. 


Kayla Olson'ın dünyanın önümüzdeki yıllarda küresel iklim değişikliği, beraberinde gelen doğal felaketler ve nüfus patlamasıyla birlikte öngörülen sonunu gözler önüne seren kitabı, dünyayı ve insanlığı ilgilendiren konulardaki duyarlılığıyla tanınan Leonardo DiCaprio'nun da ilgisini çekmiş. Oyuncu, kitabın beyazperde adaptasyonunda prodüktör olarak karşımıza çıkacak.

Eden, adanın sırlarını çözmeye çalıştıkça tehlike artıyor. Attığı her adımda ise etrafı bu yeni dünya düzeninin ardında yatan politika ve bilimle çepeçevre kuşatılıyor. Ancak keşfettiği şey ona savaşın yönünü değiştirecek gücü de verebilir... o kadar uzun süre hayatta kalmayı başarabilirse.

Ne düşünüyorsunuz?
Okumak ister misiniz?

5 yorum:

  1. Gizemli adalar mı? Mmh en sevdiğim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu tür adalar ilgi çekici birer atmosfer oluşturuyor kitaplarda. = ) Akla hemen birkaç örnek gelir.

      Sil
  2. Valla benim ilgimi çekti baya, okurum diye düşünüyorum. :) İyi ki paylaşmışsın da haberimiz olmuş! Güzel bir film de çıkabilir bu konudan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de derhal okunacaklar listeme ekledim. = )

      Sil
  3. Ay ben de kesin okurum bence. Konusu ilgimi çekti Leonardo da herhangi bir şekilde ve sebeple işin içindeyse benim için tamamdır zaten :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...