26 Mayıs 2017 Cuma

Yeni Kitap: Before She Ignites (by Jodi Meadows)

Jodi Meadows, durmaksızın üreten ve daima merak uyandıran genç yetişkin romanlarının altına imzasını atan bir yazar. Seneler, seneler önce bloguma da konuk etmiştim; aranızda mutlaka hatırlayanlar olacaktır. Okumaya henüz başladığınız bu yeni yazımın konusu ise yeni üçlemesi Fallen Isles Trilogy'nin eylülde çıkacak ilk kitabı Before She Ignites.


Fallen Adalarında yaşayan Mira Minkoba'ya doğduğu günden beri özel, önemli ve hatta mükemmel olduğu söylenmiştir. Ancak sayı sayma takıntısı ve içini yiyip bitiren endişeleriyle boğuşan Mira, herkesten farklı düşünmektedir. Bir gün öğrendiği büyük sır, peşi sıra ihaneti de getirir ve Mira kendini Fallen Adalarının en vahşi hapishanesinde bulur. Artık kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan genç kız, bir yandan hayatta kalma savaşı verecek bir yandan da gerçeklerin peşine düşecektir.

Nasıl?
Okumaya değer görünüyor değil mi?

Bu arada çift ayla (?) kısmen aydınlanan bir ormanda süzülen bir ejderhanın, gümüş kuyruğunun ucunu bir genç kadına doladığını gördüğümüz kapak tasarımına değinmeden de olmaz. Farklı kimlikleri içinde barındıran Amerika'dan ithal bu yayınlarda çeşitlilik olması beklenirken, neredeyse her genç yetişkin romanında beyaz Amerikalı genç kızları okuyor, kapakta onları temsil eden modelleri görüyoruz. Bu ışıkta ele aldığımızda da Before She Ignites farkını ortaya koyuyor.

Yazarın 2015'te yayımlanan The Orphan Queen'inin "Yetim Kraliçe" adıyla geçtiğimiz günlerde Türkçe baskısına kavuştuğunu gördük. Kim bilir, belki bir gün bu kitap da dilimize çevrilme fırsatını yakalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...