12 Haziran 2017 Pazartesi

Yeni Genç Yetişkin Kitapları: Haziran 2017

Aynı anda birçok genç yetişkin serisini takip ediyorsanız hızdan başınız dönebilir. Ancak tek bir seriye odaklandıysanız, merakla beklediğiniz o devam kitabı sizi uzun bir süre peşinden sürükleyebilir. Haziran 2017 de beraberinde birçok okurun sabırla beklediği popüler serilerin devam kitaplarını getiriyor ve aynı zamanda tüm okurları yeni başlayan serilerle tanışmaya davet ediyor. 


Popülaritesi günbegün artan Victoria Schwab, Monsters of Verity serisinin ikinci romanı Our Dark Duet'la 13 Haziran'da okurların karşısında olacak. Genç yetişkin yazınının önde gelen kalemlerinden Richelle Mead'in ülkemizde de yayımlanan The Glittering Court/Işıltı Sarayı serisinin ikinci romanı Midnight Jewel da 27 Haziran'da yayımlanacak. Bu kitabın dilimizdeki baskısının ne zaman çıkacağını sosyal medyada ara sıra Artemis Yayınları'nı yoklayarak öğrenebileceğinizi düşünüyorum. Bir dönem DEX'in ülkemizde temsil ettiği yazarlar arasında yer alan Kiersten White'ın geride bıraktığımız sene başlayan The Conqueror's Saga'sının ikinci romanı Now I Rise'ın da 27 Haziran'da raflara gireceğini ekleyeyim.



Haziranda yeni başlayan seriler de yok değil. Geçen hafta HarperTeen etiketiyle yayımlanan Dividing Eden'da taht kavgasına tutuşan Carys ve Andreus isimli farklı cinsiyetlerden ikiz kardeşlerin rekabeti anlatılıyor. Bildiğiniz gibi HarperTeen kitapları çoğunlukla dilimize de tercüme ediliyor ve "fantastik dünyaların saray hikayeleri" trendini takip eden, tanıtım bülteninde Victoria Aveyard ve Sarah J. Maas hayranlarına hitap ettiği belirtilen Dividing Eden'ın da bu kitapların arasında yer alma ihtimali bulunuyor. Bunun yanı sıra Cora Carmack'in kasırgaları kontrol edebilen Aurora Pavan isimli başkarakterini tanıyacağımız high fantasy serisi Stormheart da yarın ilk romanı Roar'la yolculuğuna başlamış olacak.

Bu haberlere ek olarak, GO! Kitap'ın Türkçe baskısını yayımlayacağı bilim kurgu romanı The Sandcastle Empire'ın yurtdışında geçtiğimiz hafta raflara girdiğini belirtmeliyim. (Bu kitap ve beyaz perde uyarlaması hakkında daha önce yazdıklarımı okumak isterseniz burada duruyor.) Dünyaca ünlü yazar Sarah Dessen'ın on üçüncü romanı Once and for All da 6 Haziran'da yayımlandı. On Dublin Street/Dublin Caddesi'nden hatırlayacağınız Samatha Young'ın yeni genç yetişkin romanı The Impossible Vastness of Us ise 27 Haziran'da kitabevlerinde olacak.

Bir çırpıda birçok farklı türden birçok farklı kitap sıraladım fakat ay içinde okurlara kavuşmayı bekleyen kitaplar bunlarla sınırlı değil. Jandy Nelson ve Rainbow Rowell gibi meşhur yazarların izinden gittiği belirtilen Bonnie Pipkin'in hamile kaldığında terk edilen bir genç kızı anlattığı Aftercare Instructions, 18. yy.'da yaşayan iki erkek arkadaşın arasında şekillenen romantizme dair The Gentleman's Guide to Vice and Virtue ve adından da anlayabileceğiniz gibi epey sorunlu bir ilişkiye odaklanan Bad Romance de haziran kitapları arasında yer alıyor.

Ne düşünüyorsunuz?
Hangi kitapları okumak istiyorsunuz?

Aralarından yılın en iyi genç yetişkin romanı adayı olacak bir kitap çıkar mı bilinmez ama daha fazla ve daha hızlı okumak için yeni sebeplerimiz olacağı kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...