5 Ocak 2018 Cuma

Yeni Kitap: Everless (by Sara Holland)

Minnesota'nın küçük bir kasabasında doğup büyüyen Sara Holland, üniversiteden mezun olunca yazarlık hayalini gerçekleştirmek için New York'a gitmiş. İlk kitabı Everless, geride bıraktığımız salı günü, yani 2 Ocak 2018'de meşhur HarperTeen etiketiyle yayımlanınca bu hayali gerçek olmuş. 



Sempera Krallığı'nda vakit nakittir -- kelimenin gerçek anlamında. Örneğin; borcu olan bir kişinin hesabı kapansın diye kanından ömrü ayrıştırılır ve kanın yeni sahibi, yani alacaklı, daha fazla yaşama hakkına sahip olur. Böyle bir düzende fakirler ezilirken aristokratlar yüzlerce yıl yaşayabilmektedirler.

Krallıktaki en güçlü ailelerden biri de Gerlinglerdir. Jules Ember'la babası, onlara bir zamanlar "Everless" diye anılan saray gibi malikanelerinde hizmet etmişlerdir ancak bir gece yarısı kaçıp gitmeleri şart olmuştur. Aradan on sene geçer ve Jules babasının ölmek üzere olduğunu anlar. Bu durumda "zaman kazanmak" için malikaneye geri dönmek zorunda kalır. 

Jules malikaneye geri döndüğündeyse gizli kapaklı olayların ortasına düşer ve bir daha asla görmeyeceğini düşündüğü iki önemli kişiyle karşılaşır. Kitabın tanıtım metnine, Jules'un vereceği kararın hem kendi kaderini hem de zamanın kaderini değiştirebileceği de yazılmış.

Ne düşünüyorsunuz?
Okumak ister miydiniz?

Şimdiden keyifli okumalar.

2 yorum:

  1. Justin Timberlake'in oynadığı In Time diye bir film vardı onu hatırlattı bana. Onun genç yetişkin versiyonu olacakmış gibi duruyor. Benim ilgimi fazlasıyla çekti :)) Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O filmi izlemedim ama benim de aklıma geldi. Aslında karşılaştırmalı yorum yazmak eğlenceli olabilir. Yorumun için teşekkürler!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...