22 Ağustos 2011 Pazartesi

Okuma Listesi: The Goddess Test (by Aimee Carter)

Annesini kaybetmek üzere olan Kate, bir gün kendisini Yunan mitolojisinin en karanlık tanrısı Hades olarak tanıtan bir gençle karşılaşır.




Sometimes we misjudge what is possible and what is not.

19 Nisan'da Amerika'da satışa sunulan The Goddess Test serisinin bu ilk kitabı, Hades ve Persephone arasında geçtiği anlatılagelen meşhur mitin post-modern bir uyarlaması olarak lanse ediliyor. Bildiğiniz üzere, Hades Yunan mitolojisinde ölüler dünyasına hükmeden tanrıdır ve eline geçirdiği ölümlüler bir daha gün ışığı göremez. Mite göre, belirli sebeplerden ötürü Persephone ise hem tutsağı hem de karısı olmak zorunda bırakılır.


Yeraltındaki karanlıklar ülkesinin hükümdarı bu kitapta Henry isimli bir genç olarak karşımıza çıkıyor ve kitabın protagonisti Kate'i -annesini kurtarabileceğini düşündürerek- yedi zorlu teste tabi tutuyor. Tabii ki Kate ilk başlarda inanmayı reddetse de Henry ölü bir kızı dirilttiğinde inandırıcılık kazanıyor.


Bu son derece ilgi çekici plottan da anlaşılacağı üzere The Goddess Test okuyuculara sıradışı bir okuma deneyimi vaad ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...