6 Eylül 2013 Cuma

Alışveriş Notları: Farklı Türler (Part I)

Genç yetişkin kitapları arşivim ağzına kadar dolunca ve okunacak kitaplar listesi çığ misali büyüyünce bir süreliğine YA book buying ban tadında bir uygulamaya yöneldim. En son aldığım Tiger's Quest, yaklaşık üç aydır aldığım tek genç yetişkin romanı olma unvanını koruyor. 


Şimdi geçelim satın aldığım ve bu yazımda bahsetmek istediğim "farklı türlerdeki" kitaplara.




Bir süre önce kafamda tasarladığım "Brontë Kitaplığını" hayata geçirmek için hayranlık duyduğum Brontë Kız Kardeşler'in bazı kitaplarını ve çeşitli kurguları arşivledim. (Kitapları toparlamak için Idefix, Sahibinden ve NadirKitap sitelerini kullandım. En yavaş işleyeni Idefix'ti; aldığım iki kitaptan birini 4 iş gününde kargoya verdiler ve diğeri için iletişime geçmek zorunda kaldım. Diğer iki siteyle herhangi bir sorun yaşamadım.)

Bu hissiyatı başlatan kitap, aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz 1968 basımı Shirley oldu. Bu kitabın benim için manevi bir değeri var ve tam da bu edisyonu nette arayıp bulduğumda çok sevinmiştim. Romana adını veren Shirley karakterinin de sevgili Emily Brontë'den esinlenerek yazıldığını Goodreads'deki bir kitap kurdundan öğrendim. Bu arada, sağ tarafta Victoria Brookland'in The Brontë Parsonage Museum'da sergilenen eserlerinden birini görüyorsunuz. Sanatçı, Gotik Edebiyatın kadın kahramanlarına yönelik harika eserler yaratmış. Brontëler'den esinlenerek yarattıkları da bu müzede sergilenmeye hak kazanmış. Google'dan etraflıca aratmakta fayda var.



Ayrıca, D&R'da 9.90 gibi düşük bir fiyata satıldıklarını görünce Secret Lives of Great Authors/Büyük Yazarların Gizli Hayatları'nı ve bir Anne Boleyn kurgusunu satın aldım. Üniversitedeki British Civilization derslerinden beri (dünyanın en zor dersidir herhalde) Elizabeth I'e ve annesi Anne Boleyn'e karşı büyük bir merak duyuyorum. Bir ara Helen Mirren'ın oynadığı Elizabeth I mini-dizisini internetten bulup izlemiş ve çok etkilenmiştim. Bu arada, aklınıza gelirse bu konudaki tüm önerilerinizi bana iletebilirsiniz: Film + Kitap.






  • Shirley

  • Villette

  • Jane Eyre

  • The Crimes of Charlotte Brontë/Charlotte Brontë Cinayetleri

  • The Secret Adventures of Charlotte Brontë/Charlotte Brontë'nin Gizli Maceraları

  • Secret Lives of Great Authors/Büyük Yazarların Gizli Hayatları

  • The Boleyn Wife/Boleyn Gelini

VampirellanınGüncesi

4 yorum:

  1. Çok çok güzel görünüyorlar! Bu arada sahibinden de kitap satıldığını bilmiyordum senden öğrendim :) Bronte köşenin daha da büyümesi dileğimle...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir dilek! = ) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Benim de Bronte ve Austen kitapligim var. Hatta bir ara resmini paylaşayım belki eklemek istersiniz:))

    YanıtlaSil
  4. Link olarak bu yazıya gönderebilirsin. = )

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...