23 Ocak 2014 Perşembe

Fanfiction Üzerine

Google'da dolanırken karşıma fanfiction'la ilgili bir görsel çıktı, üzerinde "You can't unread it," yazıyordu. Ne kadar da doğru! Fanfiction.net'de bir akşam üzeri gayet masum ve edebi Wuthering Heights/Uğultulu Tepeler fanfiction'ları okurken—kabul edelim ki her karakterinin her davranışı tartışmaya açık, bu nedenle fanfiction'a müsait bir klasik—araya sıkıştırılmış crossover Severus Snape & Lily erotica'sını okuyunca, geri dönüşü olmuyor tabii. Ah, zihnim, beynim! = ) 



Fanfiction hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Okuyanınız, yazanınız var mı? Görüşlerinizi benimle paylaşın.

Bu aralar, aklıma blogumda bir fanfiction yarışması düzenleme fikri geldi. Baştan sona hakim olduğum ve blogumun temasına uyan iki seri var: Harry Potter ve Twilight. Fakat bu yarışmaya ait ayrıntıları henüz kafamda toparlayamadım ve şu anda zihnimin bir köşesinde duruyor. Böyle bir yarışma yapmaya kalkışırsam, katılımcı olur musunuz? 

6 yorum:

  1. Fanfiction hikaye hiç okumadım. Türkçe güzel örnekler bulunur mu? Bir denemek isterim (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google'dan bakınca TürkFanFiction diye bir site çıkıyor. Hiç incelemedim ama sanırım daha çok Harry Potter üzerine yazıyorlar.

      Sil
    2. Onu gördüm ama üyelik gerekiyor bir şey anlamadım. Aşk ve Gurur gördüm bir deneyeceğim (:

      Sil
    3. TFF.Net daha çok Harry Potter ağırlıklı evet, diğer alanlar da var da genellikle HP bulursunuz. :) Üyelik gerektirmesi durumu da şu, hikayelerin renk dereceleri var: yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı. Kırmızı dereceli, yani cinsellik, argo ve şiddet gibi kullanımların ağırlıklı olduğu hikayeleri okuyabilmek için giriş yapmanızı ve 18 yaşının üstünde olmanız isteniyor; aksi takdirde giremiyorsunuz. Bunun haricindeki renk dereceleri bir sıkıntı çıkarmaz. :)

      Sil
  2. Wattpad'de Johanna Mason adlı bir fanfiction hikaye okudum (yazar Jobruno), açıkçası yazanın kalemi çok kuvvetli id. Kurgusu da güzeldi, beğenmiştim. Okuduğum tek fanfiction bu şimdilik :)

    YanıtlaSil
  3. Fanfiction okumayı seviyorum, kendim de masallar üzerine bir fanfiction yazıyorum :) Eğer blogda böyle bir yarışma olursa cidden çok sevinirim, özellikle HP üzerine oldukça iyi fanfictionlar çıkacağını düşünüyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...