14 Mart 2014 Cuma

Oyun Günlüğü | The Game Diaries #2: Sully ve Nate (Uncharted 3: Drake's Deception)

Geçtiğimiz günlerde Uncharted serisinin creative director'ı ve yazarı Amy Hennig ekipten ayrıldığında aklıma şu geldi: Bir sonraki oyunun karakter derinliği de oyunun genel havasına bu kadar işleyecek mi? Malum, bu talihsiz olay öncesinde Uncharted 4, ufacık bir teaser trailer ile duyurulmuştu.


(Spoilers. Spoilers. Spoilers.)

Oyunlarda aradığım şeyler sırasıyla gameplay kalitesi ve sağlam bir öykü. İkisini de barındıran ve aynı potada eriten oyunlar, en sevdiğim oyunlara dönüşüyor. Mesela; o muhteşem atmosferi, unutulmayacak baş karakteri ve sürükleyici öyküsüyle Red Dead Redemption. Yayınlanmasının üzerinden seneler geçtikten sonra oynadığım Uncharted 3: Drake's Deception ise tüm o gizli hazine avını anlatan orta şekerli hikayede karakter derinliği ve karakterlerin birbirleriyle olan etkileşimleri ile takdirimi kazandı.


Sully'nin çocuk yaştaki Nate'i kurtarması, aslında bir olaylar zincirini başlatmıştı. Nate'in yetişkin hayatında da bu özeni gösterecekti. Sonuçta tehdit oluşturduğunda kendi ekibindeki birini öldürmeyi bile göze aldı ve gözünü kırpmadan tabancasını doğrultmayı bildi. Bazen kendi kanından olmayan bir baban da olabiliyormuş demek. İşte o adam için sen de ölümü göze alabilirmişsin.




Bir süre sonra artık hazine avı da kalmıyor zihinlerde; tek amaç, bu iki karakterin tekrar bir araya geldiğini, ustayla çırağın kavuştuğunu görmek. Sully'nin nerede olduğu, hayatta kalıp kalmadığı sorunu öyle büyük ki geçtiğin her checkpoint'te acaba şimdi ona yaklaştım mı diye düşünüyorsun. Onca belalı düşman, binlerce mermi, birkaç kere kararan game over ekranını gördükten sonra bile tek derdin Sully'yi bulmak. Bir an geliyor, o kötü haberi alır gibi oluyorsun ve ekranın başında lanet okuyorsun. Çünkü onları bir şekilde tekrar buluşturacağına inanmışsın bir kere. Nedeni, tüm oyun boyunca aralarındaki sözlere dökülmemiş derin sevgiye ve bağa inanmış olman. 

Gerçekten böyle hayranlık uyandıran ilişkiler, oyunlarda her zaman karşına çıkmıyor. Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi.

*Uncharted 3: Drake's Deception için evvela 2011'de E3'de yayınlanan fragman, burada.
*Uncharted 4 için yayınlanan teaser trailer ise burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...