8 Ekim 2014 Çarşamba

Türkçe Edisyonu Yayımlanan Yeni Kitaplar: Tempest (by Julie Cross) ve Diğerleri

Bir zamanlar hayaldi. Şimdi bırakın yurtdışında popüler olanları, hiç ummadığımız kitaplar bile ülkemizdeki okurlara sunuluyor. Çoğu zaman tek kusur etiket fiyatları oluyor. Sanırım buna bir çözüm bulmayacaklar ama en azından D&R gibi üç beş büyük mağazanın indirimleri oluyor da okurlar yararlanabiliyor. 


O halde, yeni yayımlanan genç yetişkin romanlarına şöyle bir göz atalım ve istek listelerimizi oluşturalım mı?

Hatırlar mısın okur, zamanında Tempest'i blogumda yorumlamış ve üstüne bir de yazarı Julie Cross'la röportaj yapmıştım? İşte, o kitap artık Türkçe. Hem de ciltli baskısıyla. Önceliği ona vermeden olmazdı.

Hiç okumadıysan ya da hatırlamak istiyorsan, yorumum için buraya, röportaj için ise buraya tıklayabilirsin.

Tanıdık bir diğer kitapla yazıma devam edeceğim.

Bir ara okumak istediğim yeni kitaplardan biri olarak bahsettiğim ve ilk bölümünü okuduğum -ya da audio book olarak dinlediğim, hatırlamıyorum- Tara Hudson'ın Hereafter/Araf'ı da orijinal kapağını ve cildini koruyarak raflarda. O eski yazım ise burada.

Ayrıca, Gayle Forman'ın If I Stay/Eğer Yaşarsam'ı da filme özel baskısıyla okurlara yeniden sunuldu. Seriyi henüz okumadım fakat uzun bir süredir sağda solda dikkatimi çekiyor ve bir ara göz atmak istiyorum.

Okurlarla buluşan bir diğer yabancı roman da Rebecca Donovan'ın Breathing/Nefes serisinin üçüncü kitabı Out of Breath/Aşk Yakar.

Peki, Beautiful Creatures/Muhteşem Yaratıklar serisini okudunuz mu? Ben ilk kitabını okumuş ve çok sevmiştim. Film uyarlaması ise berbattı. Şimdi bahsedeceğim kitap, işte o serinin yazarlardan Kami Garcia'nın solo çalışması Unbreakable/Kırılmayan. Evet, kitabın dilimize çevrilmesi bana da sürpriz oldu.

Böylece bu yazı da "kötü kitap isimleriyle" dolmuş oldu. Biraz cesaret, biraz yaratıcılık...

Son olarak çok eskiden okuduğum yerli bir serinin devam kitabına değineceğim: Yıllar Sonra. İpek Ongun'un sadece çocuklar ve yetişkinler için kitap yayımlanan dönemlerde gençler için yazdığı Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinin tam on birinci romanı. Sanırım ben sadece ilk beş kitabı okumuştum... Vakit olsa, hepsine tekrar şöyle bir göz atmak isterim. Son kitabı es geçmeyerek.

Şimdi gelelim fiyatlara:
  • Tempest/Fırtına: 29, 50 lira
  • Herafter/Araf: 29, 50 lira
  • If I Stay/Eğer Yaşarsam (Özel Baskı): 28 lira
  • Out of Breath/Aşk Yakar: 20 lira
  • Unbreakable/Kırılmayan: 19 lira
  • Yıllar Sonra: 18 lira
Hangilerini okumak istiyorsunuz?

6 yorum:

  1. If I Stay e başlayacağım yakın zamanda . Yıllar Sonra'yı da yazarın hatrına. Yani seri bitti aslında ama resmen onunla büyüdüm ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep ilgi çekici kitaplar benim kitap alma yasağı dönemime denk geldi.

      Sil
    2. Kitap alma yasağı mı :O evden çıkma yasağından bile daha korkunç =)

      Sil
    3. Okunacaklar listemi temizlemeye çalışıyorum ve tek etkili yol da bu oldu. Son durum şöyle: http://vampirellaninguncesi.blogspot.com.tr/2014/09/ilk-guncelleme-tbr-killing-okunacaklar.html

      Sil
  2. İpek Ongun'dan gına geldi ama artık ya :S

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...