21 Mayıs 2015 Perşembe

Veronica Rossi'nin Yeni Serisi: Riders

Yurtdışında 2 Şubat 2016'da başlayacak yeni Veronica Rossi serisine birlikte göz atalım.



Bildiğiniz gibi Veronica Rossi, adını kitap severlere Under the Never Sky/Sonsuz Gökyüzünün Altında ile duyurdu. Bestseller olan bu serinin ardından ise karşımıza yukarıda kapağını gördüğünüz 384 sayfalık yeni kitabı Riders ile çıkacak. Ardından ise aynı evrende geçen ama başka bir karakter tarafından anlatılacak olan Seeker isimli kitap gelecek.


Kapağı gördüğünüzde muhtemelen aklınıza birkaç muhtemel senaryo, birkaç tema, okuduğunuz birkaç kitap gelmiştir. Mahşerin Dört Atlısı da düşündükleriniz arasında mıydı? 

Vikipedi diyor ki:
Mahşerin Dört Atlısı, Hıristiyanlıkta Kıyamet alameti olarak ortaya çıkacağına inanılan dört atlı. Yeni Ahit'teki -Vahiy Kitabı olarak da bilinen- Apokalips bölümüne göre, Kıyamet felaketlerini getirecek olan yedi mührün açılması ile birlikte ortaya çıkacaklardır. Bazı akademisyenlere göre beyaz at ve binicisi İsa'yı, kızıl at ve binicisi kan ve savaşı, siyah at ve binicisi kıtlığı, soluk renkli at ve binicisi ise salgın hastalıkları ve ölümü sembolize eder.

Riders'da ölümcül bir kazaya kurban giden on sekiz yaşındaki Gideon Blake, ölümüyle edindiği özel güçlere sahip olduğunu keşfediyor. Aslında ortada bundan daha fazlası var çünkü Mahşerin Dört Atlısı'ndan birine, Savaş'a dönüşmüş durumda... Ve tabii ki dünyayı ve tüm insanlığı kurtarması gerekiyor. = )

Nasıl? İlginizi çekti mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...