22 Haziran 2017 Perşembe

John Green'in Yeni Romanı Hakkında Her Şey

John Green, sadece yüz on gün sonra raflarda olacak yeni genç yetişkin romanı Turtles All the Way Down'ı duyurdu. Dünyanın dört bir yanındaki okurları heyecanlandıran bu haber ve tüm ayrıntıları burada.


Kitabın ismi, Alfa Kitap'ın ülkemizde temsil ettiği Stephen Hawking'in, A Brief History of Time/Zamanın Kısa Tarihi kitabında aktardığı bir anekdotla popülerleşmesini sağladığı, günlük hayatta kullanılan bir deyim. Şöyle ki:

"Günlerden bir gün ünlü bir bilim insanı (Bertrand Russell olduğunu söyleyenler var) astronomi konusunda halka açık bir ders vermekteymiş. Dünyanın güneşin etrafında nasıl döndüğünü, keza güneşin de galaksimizin, dev bir yıldız topluluğunun merkezi etrafında nasıl döndüğünü anlatmış. Dersin sonunda arka sıralardan kısa boylu yaşlı bir kadın ayağa kalkarak sözü almış: 'Bize anlattığın her şey saçmalık. Dünya aslında dev bir kaplumbağanın sırtında duran bir düzlükten ibarettir.' Bilim insanı biraz üstten alarak gülümseyip yanıt vermiş: 'Peki, kaplumbağa neyin üzerinde duruyor?' 'Sen çok zekisin, genç adam, çok...' demiş yaşlı kadın. 'En aşağıya kadar hep kaplumbağa var işte!'"


Kitabın henüz resmi bir kapağı ya da detaylandırılmış bir Goodreads sayfası yok ancak yine de tam buraya tıklayarak okunacaklar listelerinize ekleyebilirsiniz.


Yazar kitap hakkında şu cümleleri kuruyor: "Yıllardır Turtles All the Way Down üzerinde çalışıyorum ve kitabı ekim ayında okurlarla paylaşacağım için çok heyecanlıyım. İlk kez, hayatımı çocukluğumdan beri etkileyen bir tür zihinsel rahatsızlık hakkında doğrudan yazmayı denedim, yani hikaye ne kadar kurgusal olsa da epey kişisel."

10 Ekim'de yayımlanacak Turtles All the Way Down, özünde ortadan kaybolan bir milyarderin izini süren on altı yaşındaki Aza Holmes'un, zihnini gittikçe daha fazla meşgul eden düşüncelerle boğuşurken hayatına devam etme çabasını anlatılıyor. Elbette bunu yaparken de araya ömür boyu süren bir arkadaşlığı, hiç beklenmedik bir yeniden kavuşma anının sıcaklığını, Star Wars fan fictionını ve.. tuataraları ekliyor. Evet, ben de ilk okuduğumda şaşırdım.

Nasıl?
Okumak istiyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...