13 Temmuz 2017 Perşembe

Yeni Genç Yetişkin Kitapları: Temmuz 2017

Güneş tepede parlarken genç yetişkin romanları da kumsala taşınıyor. Bu ay menüde ağırlıklı olarak yaz aşkları ve tek bir oturuşta silip süpürülecek fantastik hikayeler var.



The Morganville Vampires/Morganville Vampirleri serisiyle kitap okunan her yerde adını duyuran Rachel Caine'in kainatın bilgisini barındıran büyülü bir kütüphaneye dair yazdığı  The Great Library kitaplarının üçüncüsü Ash and Quill'i geçtiğimiz salı günü yayımlandı. 18 Temmuz'da ise daha önce blogumda yer verdiğim Aditi Khorana'nın Hint mitolojisi temalı The Library of Fates'i, Lisa Maxwell'in büyü ve zaman yolculuğuyla dolu The Last Magician'ı ve 2015'te ülkemizde de ilk romanı yayımlanan The Conspiracy of Us/Komplo Çemberi üçlemesinin sonu The Ends of the World çıkacak.

Evvela bahsettiğim "yaz okumaları" kategorisinde ise Kasie West'in bir çekilişten kazandığı paranın mutluluk getirmek şöyle dursun, hiç yoktan sorunlara yol açtığını keşfeden bir genç kızı anlattığı Lucky in Love'ıyla Miranda Kenneally'nin mezun olmadan hemen önce lisede yapmak isteyip de yapamadığı her şeyi aradan çıkartmayı hedefleyen bir yüzücüyü anlattığı Coming Up for Air'i liste başı. 

Ayrıca, Paulo Stokes'un YouTube yıldızı sevgilisini bir trafik kazasında kaybeden bir genç kızın yaşadıklarını anlattığı This is How it Happened'ı, Julie Buxbaum'ın iki gencin umulmadık arkadaşlığını anlatan, Sophie Kinsella, Jennifer Niven ve Rainbow Rowell hayranlarının ilgisini çekebilecek What to Say Next'i ve Kara Thomas'ın Pretty Little Liars hayranlara hitap edebilecek suçla örülü gençlik romanı Little Monsters'ı da ayın kitaplarından.

Bu ay bir de toplama öykü kitabımız olacak. Because You Love to Hate Me: 13 Tales of Villainy, adından da anlaşılacağı üzere kötüleri sahneye davet ediyor. Victoria SchwabRenee AhdiehAdam Silvera, April Genevieve Tucholke ve  Nicola Yoon gibi sevilen genç yetişkin yazarları bu antolojiye katkıda bulunan isimlerden. Masalları, kimi zaman iyilerden rol çalan ve hafızalara kazınmayı başaran kötülerin bakış açısıyla yeniden yorumladıkları bu kitapta popüler BookTuber'lar da onlara eşlik ediyor.

Ne düşünüyorsunuz?
Aralarında okumak istediğiniz kitaplar var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...