4 Şubat 2013 Pazartesi

İnceleme: Beni Orada Bulacaksın

Vampir filmlerinin yakışıklı oyuncusu Beckett Rush, Finley'nin hayatına anlam katabilecek mi?



*Düşük dereceli spoiler alarmı.

Yardımsever ağabeyini terorist saldırısında kaybeden Finley Sinclair, ağabeyinin seyahat defterini yanına alarak cennetten bir köşe misali yemyeşil İrlanda'ya gidiyor. Amacı İrlanda'da da ağabeyinin gördüklerini görmek ve kendi deyimiyle "Tanrı'yı bulmak". Yolculuk sırasında ünlü aktör Beckett Rush ile tanışıyor ve İrlanda'da da tesadüfler ikiliyi bir araya getiriyor.


Finley Sinclair
'e ısınmakta zorlandığımı belirtmeliyim. Nedeni ise tutarsız davranışlarıydı. Finley'nin, Beckett Rush hakkındaki ön yargılarından ve tüm o olumsuz düşüncelerinden silkinmesini ve tamamen kör kütük aşık olması okura damdan düşer gibi anlatıldığında karakter inandırıcılığını yitiriyor. (Bir sayfada çocuktan tiksinirken, sadece birkaç sayfa sonra saf fangirl tadında yorumlara geçersen, seni anlamamı beklememelisin.) Ayrıca, Finley'nin kafası sadece erkekler konusunda karışık değil, teolojik açıdan da darmaduman.  Örneğin; bir an yaratıcısına isyan edip, "Ağabeyim öldüğünde neredeydin?" derken, birkaç sayfa sonra "Sadece ağabeyim gibiler için mi varsın?" şeklinde garip (ve yine tutarsız) laflar edebiliyor.

Beckett Rush tabii ki akla direkt Edward Cullen karakteriyle ünlenen Robert Pattinson'ı getiriyor. Hatta yazar baştan sona aklında Pattinson'ı şekillendirerek de yazmış olabilir. Pattinson, bildiğiniz gibi İngiliz, elimde tuttuğum kitaptaki Beckett Rush ise İrlandalı. Ufak bir dokunuş.



Tanrım, neredesin? Cevap yoktu. Gözlerimi sıkıca yumdum ve daha çok uğraştım. Merhaba, Tanrım. Benim. Biraz ilgi görebilmek için ne yapmam gerekir?


Kitabın ilgimi çeken kısımları da yok değil. Bir gün İrlanda'ya gitmeyi çok isterim ve bu kitapta yer alan bazı doğa tasvirlerini çok beğendim. Örneğin; Finley'nin kaldığı kasabanın rengarenk evleri, yine yakınlardaki tarihi kalıntılar, görmeye gittikleri uçurum... Okurken, bir yandan da Google'dan gerçek fotoğraflarını aramama neden olan tasvirlerdi bunlar. Yazar, kitabına hazırlanırken İrlanda'ya gitmiş ve İrlanda hakkındaki bilgileri doğru yansıtabilmek için birçok kişiden yardım almış. Dersine çalıştığı için İrlanda hakkında yazdıklarını okurken keyif aldım.



Ev, küçük bir tepenin üzerine inşa edilmişti ve bu haliyle adeta aşağıdaki kasabayı izleyerek casusluk yapıyor gibiydi. Krem rengi ahşap dış kaplamayı kobalt mavisi panjurlar tamamlıyordu. Her pencerenin altında, içlerinde güzel çiçekler olan ve kenarlarından yapraklar sarkan saksılar vardı. Karşımdaki ev bu haliyle, içeri girip mutlu olmam için beni çağırıyordu adeta.


Büyük beklentileriniz yoksa ve kitap bir yerlerde karşınıza çıkarsa şöyle bir göz atın. Özellikle romantizm ağırlıklı kitaplardan hoşlanıyorsanız ve gerçekçilik ya da karakter gelişimi gibi unsurlara kafa yormuyorsanız, eğlenceli birkaç saat geçirmeniz de mümkün.


Orijinal Adı: There You'll Find Me
Yazarı: Jenny B. Jones
Anahtar Kelimeler: İnanç, Aşk, İrlanda.
Puan: 2

1 yorum:

  1. Kitapta yer alan dini öğelerden bazen çok sıkıldım,dediğin gibi sürekli yaratıcısıyla kapışma içinde! Ama güzel ve etkileyici bir hikayeydi bana kalırsa :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...