2 Mart 2013 Cumartesi

İnceleme: Spellbound

Serinin ikinci kitabının kaldığı yerden devam eden Spell Bound, Sophie Mercer'ın paranormal yaratıklarla dolu büyük macerasının son perdesi.


Sophie Mercer'ı, ikinci kitapta çok kritik bir noktada bırakmıştık ve neler olacağını merakla bekliyorduk. Üçüncü kitap, bu nedenle temposu yüksek bir açılış yapıyor. Sophie'nin aile sırları, yakışıklı ve fırlama sevgilisi Archer Cross, iyileştirici gücü ve güven veren tavırlarıyla Cal, dost vampir Jenny ve iyi mi kötü mü olduğuna nihayet karar verebileceğimiz diğer karakterler, büyük final için bizi bekliyorlar.



Kitap birden fazla mekanda geçiyor ki bu büyük bir artı. Bildiğiniz gibi ilk kitapta Hecate Hall'a, ikinci kitapta Thorne Manastırı'na konuk olmuştuk, üçüncü kitapta ise her ikisini de ziyaret etme imkanı buluyoruz ve sürpriz bir yere daha yolculuk yapıyoruz.



Archer turned back to me, and that familiar grin flashed over his face. 'Come on, Mercer. Me, you, the cellar. What could go wrong?'


Okulu hepten kasvetli ve gotik bir mekana dönüştüren gizemli olaylar eşliğinde, daha önce adını duyduğumuz Brannick ailesi ve The Eye/Göz hakkında yeni ve çarpıcı bilgiler ediniyoruz. Bir noktada da kitabı ayrı bir tat katan "aynadaki çocukla" tanışıyoruz. Çocuk dediğime bakmayın, kendisi aslında 16. yüzyılda yaşamış büyücülerden biri. Fakat nedense yazar üzerinde pek durmak istememiş ve bu nedenle, bu gizemli çocukla ilgili bazı şeyleri tahmin etmekten başka seçeneğimiz kalmıyor.



I'm not creepy. At least not on purpose.


Serinin son kitabı ilk iki kitabı kesinlikle aratmayan esprili bir dile sahip. Renkli karakterleri, heyecanlı maceraları ve gidip görme isteği uyandıran muhteşem mekanlarıyla, Rachel Hawkins çocuklara güzel bir seri armağan etmiş. Yetişkinlerin de doyasıya okuma hakkı var tabii!


Orijinal Adı: Spell Bound
Yazarı: Rachel Hawkins
Anahtar Kelimeler: İblis, Macera, Okul, Gizem.
Puan: 4

5 yorum:

  1. mysterygirl~2 Mart 2013 23:39

    Kitabın Türkçesi sanırım çıkmamış,ne zaman çıkar hiç bi bilgin var mı ?

    YanıtlaSil
  2. Kitap Türkçe ye ne zaman çevirilir ?

    YanıtlaSil
  3. bu kitabı nerde bulabileceğim hakkında bi bilgi verirseniz çok mutlu olucam

    YanıtlaSil
  4. lütfen bir yer deyin

    YanıtlaSil
  5. Kobo'dan e-book formatında satın aldım. =)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...