14 Haziran 2013 Cuma

İnceleme: Mavi Ay - Ölümsüz Aşk

The Immortals/Ölümsüzler serisinin ikinci kitabı Blue Moon/Mavi Ay - Ölümsüz Aşk, öncülü Evermore/Sonsuz'dan bir adım önde duruyor.



*Düşük dereceli spoiler alarmı.

İlk kitapta ailesini kaybetmesinin acısını yaşayan ve bir de kontrol edemediği özel güçlerle başı dertte olan Ever'ın, Damen ile tanışmasına şahit olmuştuk. Aslında, Damen ile Ever, yüzyıllar boyunca sürekli karşılaşan ve sürekli ayrılmak zorunda kalan talihsiz bir çiftti. İkinci kitap ise artık birlikte olmayı başaran aşıkların önüne yeni ve ölümsüz bir düşman çıkartıyor.


Artık ellerinden düşmeyen "ölümsüzlük içeceği", sürekli fiziksel değişim geçiren/gelişen Ever, medyum Ava, okuldaki yeni ve gizemli çocuk Roman. Bunlara ek olarak, kişisel favorim "ikizler" ve Ridley. Eh, Alyson Noel'in yarattığı karakterlerin pek fazla derinliği ya da gerçekçiliği olduğu söylenemez. "Dreamy boy" olmaktan öteye geçemeyen Damen, ruh hali sürekli değişen Ever, saf kötüler ve saf iyiler. Fakat bu yine de kitabın okunamayacak durumda olduğu anlamına gelmiyor. Bilhassa kitaba adını veren mavi ay/mavi saat kavramları ile metin zenginleşiyor ve ziyaret etmekten hoşlandığımız Yaz Bahçesi de tüm ihtişamıyla kitapta yer alıyor. Kim her dilediğinin önüne geldiği bir mekana yolculuk yapmak istemezdi ki?

Denir ki eğer l'heure bleue esnasında mavi ay enerjisini kullanırsan, her çeşit sihir mümkün olur.


Kitabı ortadan ikiye bölersek, ikinci yarı kesinlikle tempolu ve bir çırpıda okunan cinsten ufak maceralarla dolu diyebilirim. Sanırım, burada önemli olan o sıkıcı ilk sayfalardan sağ kurtulabilmek.

Puan: 3

3 yorum:

  1. Mertcan Ölçer14 Haziran 2013 19:51

    Konusu bana çok değişik geldi, demek ki yazar kendini tam olarak yansıtamamış. :)
    Bu arada anketini yaptığın, seçilen cadılar ile ilgiliydi sanırsam, kitabın incelemesini ne zaman okuyabileceğiz?

    YanıtlaSil
  2. Elinden bu kadarı geliyor olmalı.

    Soruna da "yakında" diyorum. = )

    YanıtlaSil
  3. Mertcan Ölçer15 Haziran 2013 01:31

    tamamdır. :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...