3 Ekim 2013 Perşembe

BaşaSar: Eylül 2013

Eylül'de hangi kitapları okuduk? Birlikte hatırlayalım.


Asunder = 5
The Host/Göçebe = 5Storm Watcher = 4



Eylül'de okuduğum Asunder ve the Host/Göçebe, birbirleriyle yarışabilecek düzeyde, harika romanlardı. Asunder'ı benim için daha değerli kılan ise serinin ikinci kitabı olarak, ilk romanın yarattığı evrenin üzerinde başarıyla oynaması ve seriyi daha derin, daha merak uyandırıcı bir yöne sürüklemesiydi. Dil açısından Asunder ile the Host/Göçebe arasında benzerlikler yok değildi: İki roman da yer yer okurun damağında şiirsel bir lezzet bırakıyor, sevginin ve umudun güzel bir birleşimini sunuyor. Fakat the Host/Göçebe, yazarını dünyaya tanıtan Twilight/Alacakaranlık serisiyle kimi yerlerde benzerlik taşıyordu ki üzerimde negatif bir etki bırakmasa da bambaşka bir şeyler bekleyen okurlar için tatsız bir sürpriz olabilir. Özellikle Bella ile Göçebe arasındaki benzerlik, diğerleri için kendilerini feda eden, bir nevi "kalkan" olan karakterlerin arasındaki akrabalık bağı görmezden gelinecek gibi değildi. Fakat bu kitaptan koca bir puan kırmama neden olmadı. Okuduğum diğer kitap, Maria V. Snyder'ın yeni middle grade romanı Storm Watcher'dı. Romanı keşfetmek istersen, kitabın üzerine tıklayarak incelememi okuyabilirsin.

Bunlara ek olarak, birçok farklı türde kitap okudum. Aralarında the Boleyn Wife/Boleyn Gelini, Soul of a Lion ve Black Coffee/Acı Kahve bulunuyor. Kısaca, Eylül kitaplarım rengarenkti.

2 yorum:

  1. vampirella göçenin filmi nasıl çok merak ediyorum derslerim çok yoğun hiç birşey okuyamıyorum çıldırıcam.

    YanıtlaSil
  2. ölümcül merhameti okudu mu ?Ben okudum ikinci kitabı "karanlık zafer" halen Türçeye çevrilmedi çıldırıcam. Ne zaman çevrilir?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...