29 Mart 2014 Cumartesi

Oyun Günlüğü | The Game Diaries #4: Sound Shapes

İlham verici, ünik ve çok eğlenceli.


Birkaç gün önce kendime bir PS Vita aldım. Bir süredir sahip olmak istediğim bu harika konsola biraz alışmak için daha önce PS3'de kısa süreliğine oynadığım Sound Shapes'i yükledim. Oyunda ilerledikçe benim gibi türe temkinli yaklaşan bir oyuncunun bile övgüyle bahsedeceği platformerlar olduğuna inandım. Asıl iş, bu oyunlara denk gelebilmekmiş! İşte bu yazının konusu, PS Vita'daki ön ve arka dokunmatik ekranla birlikte daha eğlenceli bir deneyime dönüşen bu muhteşem oyun.



Sound Shapes, özünde bir müzik oyunu. Çiçekler, bulutlar, hatta canavarlar bile bu oyunda melodiler üretiyorlar. Amaç, ormanda, su altında, şehirde, gökyüzünde, aklınıza gelebilecek her türden mekanda sağa sola serpiştirilen notaları toplayarak belirli bir müzik parçasını tamamlamak. Aldığınız ilk nota ile birlikte müzik başlıyor, notaları topladıkça müzik gelişiyor ve bazen zor da olsa tüm notaları toplamak için defalarca denemeyi göze alıyorsunuz. Bu nedenle bazı şarkıları beş dakikada tamamlarken, bazılarını on beş dakikada tamamlıyorsunuz. Oyun, küçük, sevimli ve cingöz canavarları ile kimi zaman oyuncuyu zorluyor. Başarılı olamadığınız anlarda şu Mario oynayan küçük kız gibi bir anda patlayıp "Yapmıştım! Yapmıştım!!!" diye feryat edebilirsiniz. = )



PS Vita'nın dokunmatik özelliği ile level yaratmak, yani yaratıcılığınızı sergileyip kendi müziğinizi oluşturmak çok zevkli. Online bulduğunuz level'ları oynamak da öyle. İsterseniz bu level'ları indirip çevrimdışı olduğunuzda da oynayabiliyorsunuz ki bence bu harika bir özellik.

Altını çizmeli, Sound Shapes, göründüğü kadar kolay değil ve trophy konusunda katı. Kesinlikle öyle daha ilk bölümden oyuncuyu yere göğe sığdıramayan oyunlardan biri değil. Bilhassa yol boyunca eğlendirirken zorlayan ve her tamamladığın şarkıda başardığını hissettiren bir oyun. 

*Oyunun resmi sitesini ziyaret etmek istersen, işte burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...