13 Haziran 2014 Cuma

Ekran Başında: Tonari no Seki-kun: The Master of Killing Time

Yirmi bir bölümlük short anime serisi Tonari no Seki-kun: The Master of Killing Time'da derste eğlenmek için akla gelebilecek her şeyi yapan fırlama Toshinari Seki ve onun hemen yanındaki sırada oturup yaptıklarına asla kayıtsız kalamayan Rumi Yokoi ile tanışıyoruz.



Kesinlikle hiçbir dersi dinlemeyen Seki-kun, -anime serisinin İngilizce alt başlığından da anlaşılacağı üzere- tam bir vakit öldürme ustası. Derslerde silgilerle domino oynuyor, go taşlarından yarattığı karakterleri dövüştürüyor, örgü örüyor. Bir türlü derse odaklanamayan ve kimi zaman yüksek sesle verdiği tepkilerle öğretmenlerinden azar işiten Rumi-san da onun yaptıklarını izleyip hayallere dalıyor. Seki-kun, karakteristik bir özellik olarak çok nadiren öğretmenlere yakalanıyor.
Ben de neredeyse her öğrenci gibi derslerden bazılarında öğretmeni zerre kadar dinlemez, bazen yanımdaki arkadaşımla sohbet eder bazen de dersle alakasız kitaplar okurdum. Bu konuda yaratıcılığın sınırlarını zorlayıp her öğrenciye örnek olan (!) Seki-kun'a şapka çıkartıyorum. Anime serilerini takip etmek genellikle bağlılık ve zaman ister ama short anime olduğu için kısıtlı vaktiniz de bile biraz kafa dağıtmak ve eğlenmek için Seki-kun ile Rumi-san'ı izleyebilirsiniz.



*Seriyi Türkçe altyazılı olarak yerel anime sitelerinde, İngilizce altyazılı olarak ise chia-anime'de izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...