21 Haziran 2014 Cumartesi

Oyun Günlüğü | The Game Diaries #9: E3 2014 Edition



E3 2014, oyun severler için senenin en ilgi çekici fuarlarından biriydi. Özellikle indie oyunların popülerleşmesiyle piyasanın en büyük bütçeli oyunlarının ön plana çıkmak için yarıştığı bu fuarda küçük ve bağımsız stüdyoların yaratıcı eserlerini görmek harikaydı. İşte bu senenin fuarıyla ilgili en sevdiğim şeyler:



Klasik adventure oyunu Grim Fandango'nun HD versiyonu PS4 ve PS Vita için duyuruldu. Tim Shafer'ın küçük bir kız çocuğunun ağzından Sony'ye yazdığı sahte mektubu çok komik ve sevimliydi. (İzleyin.)

No Man's Sky, onca AAA oyunun arasından bu senenin fuarında en çok konuşulan oyunlardan biri olmayı başardı. Hem oyun severlerin hem eleştirmenlerin merakla beklediği indie bilim kurgu, kimilerine göre fuara damgasını vuran isimdi. Oyunda özgürce gezegenleri, gezegenlerde yaşayan hayat formlarını keşfedeceğiz. Sony'nin konferansında oyunun tanıtımını izlerken ben de büyülendim. İlham vericiydi. Bu konferansta tanıtılan en göz alıcı oyunlardan biri de Entwined'dı. Bu muhteşem tasarımlı oyun, asla birlikte olamayan aşıkları anlatıyormuş aslında. = )




Sony'nin konferasını kapatırken gösterdiği Uncharted 4: A Thief's End, gerçekçiliği ile baş döndürücüydü. Yaşça büyük, yıpranmış Nate ile sadece sesini duyabildiğimiz Sully konuşuyor, "son bir kez daha" maceraya çıkacaklarını belli ediyorlardı. Neden son bir kez daha? (İzleyin.)

Microsof'tun konferansında ilk kez gameplay'ini gördüğümüz, daha sonra Ubisoft ve Sony'nin konferanslarında da geniş yer bulan Assassin's Creed: Unity'den bahsetmemek olmaz. Bu sefer,Fransız Devrimi'ni yaşayan Paris'e gidiyoruz. İlk defa gerçekten brotherhood kuruluyor ve 4 kişilik co-op görevleri yapabiliyoruz. Sabırsızlıkla bekliyorum! Yine bu konferansta tanıtılan, genel anlamda fuardaki oyunlar arasından en çok denemek istediklerim biri ise Abzu'ydu. Daha önce Journey'nin ekibinde yer alan dev, yeni stüdyosunda bu oyunu yaratmış. Bu sefer çölde değil su altında bizi huzur verici bir atmosfere davet ediyor.

Özellikle tarzıyla birçok oyuna ilham veren Limbo'nun yaratıcılarının yeni oyunu Inside da tanıtıldı. Aynı tarzda görselleri ile merak uyandıran ve kimi zaman ürperten bir atmosferi var.

E3'den hemen önce Ed Boon, yeni Mortal Kombat oyununu müjdelemişti: Mortal Kombat X. Tabii ki E3'de gameplay videolarını izleme imkanı bulduk. Özellikle Ed Boon'un katıldığı bir stage demo'da yeni karakterleri ve yeni hareketleri görmek süperdi. Bir gün Sonya Blade ile Johnny Cage'in kızının olacağı hiç aklıma gelmemişti. = )


Tüm bunların dışında birçok oyun haberi aldık. The Sims 4'da gülmekten ölünebiliyormuş. Mirror's Edge 2 geliyormuş. Bruce Lee, UFC'de olsa da muhteşem olurmuş. The Order: 1886'de karanlık koridorlarda canavarlarla savaşacak ve kendimizi cut scene izler gibi hissedecekmişiz. LittleBigPlanet 3 de geliyormuş ve oddsack çok tatlıymış. Sony'nin yeni exclusive'i Bloodborne, yaratıklarla dolu bir diğer gotik dünyayı kurmuş. Far Cry 4'da filleri yıkıma dahil edebiliyormuşuz ve oyunun psikopat kötü adamı yüzü kana bulanmışken bile selfie çekebiliyormuş. Nintendo, Wii U için fazlasıyla sevimli oyunlar hazırlamış.

Bazısını canlı bazısını banttan izlediğim konferanslardan aklımda kalan bir diğer şey de muhteşem birkaç oyun fragmanıydı. Dead Island 2! Magicka 2! Bunlara mutlaka göz atmalısınız. Özellikle işsiz kalmış bir büyücünün evde nasıl bir hayat süreceğiyle ilgili Magicka 2 fragmanı tek kelimeyle harikaydı. (Magicka 2 fragmanı burada, Dead Island 2 fragmanı ise burada.)



Halihazırda haberdar olduğum oyunlardan bazılarının stage demo'larını izlemek de keyifliydi. Mesela, PS3'ye gelecek Kingdom Hearts 2.5 HD ReMIX, Slender: The Arrival ve Vita'nın bu seneki en önemli oyunu diyebileceğimiz Freedom Wars ve her iki platforma da gelecek Hatsune Miku: Project DIVA F 2nd gibi.

Böylece E3 sona erdi ve oyun severler olarak senenin diğer oyun fuarlarını merakla beklemeye başladık bile. = )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...