25 Ağustos 2014 Pazartesi

Teknoloji Alışverişi: (Apple Türkiye ve Play Asia)

Bu yeni yazımda Apple Türkiye ve Play-Asia alışverişlerimi masaya yatırıyorum.

Apple'dan kendime gri renkli bir iPod shuffle aldım. Sitede belirtilen teslimat gününde ufak karton bir kutu içinde elime ulaştı. Açtığımda iPod kutusunun kesinlikle kıpırdamaması için sabitlenmiş olduğunu gördüm. Açarken nereden tutacağınız, nereden çekeceğiniz bile belli edilmişti.

Gerekli olan bilgilerin kısaca yer altığı Türkçe ve İngilizce kullanım kılavuzu, minik bir USB kablosu, kulaklık ve bir sticker paketin içeriğini oluşturuyordu. iTunes kurulu olduğundan Voice Over özelliğini aktifleştirip ürün kaydını yaptım ve hızlıca tüm şarkılarımı aktardım. Birkaç dakika içinde minik müzik çalarım kullanıma hazırdı.


iPod'un kalitesinden bahsetmeye gerek yok aslında. İlk dinlediğim şarkı Brotha Lynch Hung'ın bir parçasıydı ve ses seviyesi denemesi yaparken irkilip kulaklığın tekini kulağımdan çıkarttım. = ) Sonra Of Monsters and Men ve Lana Del Rey ile denemelerime devam ettim. Sadece iTunes'dan aldığım parçaları dinlediğim için hepsi yüksek kalitede, berrak ve net. Şu ana kadar birçok mp3 player'ım oldu ama bu kesinlikle bambaşka bir şey.



Gelelim Play-Asia'ya... Kargo ücreti sıfıra yakın olduğu için "standart gönderim" seçmiştim. Diğer seçeneklerle buraya oyun getirtmeye kalksaydım, oyunlara verdiğim paranın çok daha fazlasını kargoya vermem gerekecekti. Yani, o seçenek pratik anlamda geçerliliğini yitirmişti. Bir aydan fazla bir süre bekledikten sonra paket gelmiş. Gelmiş diyorum çünkü ülkemize kargo şirketi seçilmediği takdirde paketleri getiren PTT, oyunlarımı bana getirmedi. Elime geçirmem resmen bir mucizeydi!

Olay şu şekilde gelişti: Apartmanımızın kapısı uzaktan bakıldığında çift kapı olarak gözüküyor ama ekli gözüken kapı, iş yerinden bozma ufak bir daireye açılıyor. O kapının ortasında bulunan dikdörtgen şeklindeki boşluktan gözüme çarpan turuncuya çalan sarı air mail paketini görmeseydim, oyunlar belki de asla elime geçmeyecekti. Seksen liradan fazla verip bir aydan fazla beklediğim de düşünülürse...


Aldığım oyunlar PlayStation Vita'nın exclusive'lerinden Sorcery Saga ve sadece el konsollarına çıkartılan Virtue's Last Reward. Özellikle ikinci oyundan herkes övgüyle bahsediyor. Oyunları henüz oynamadığım için detaylı yorum yapamayacağım ama ilki RPG, ikincisi Visual Novel/Adventure türünde.

Böylece TBR & Backlog dosyam biraz daha büyüdü. Son halini görmek istersen burada.

Şimdilik bu kadar. = )



*Bu yazıda bahsi geçen ürünler:
  • iPod Shuffle 
  • Sorcery Saga (PlayStatin Vita)
  • Virtue's Last Reward (PlayStation Vita)

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...