22 Ağustos 2014 Cuma

Hikaye Yorumu: İnsanka

Blogger arkadaşım Nazmi Akın TezcanOptikinKitapBlogu'ndan tanıyorsunuz. Bugün size yazmış olduğu bilim kurgu/gerilim hikayesi "İnsanka" hakkındaki görüşlerimi aktaracağım.


Toz ve duman yutmamak için ağzı kapalı bir şekilde koşuyordu. Sivri taşlar ayaklarını parçalıyor, kan içinde bırakıyordu. Ama o ayağından akan kanı düşünmüyordu.


İşte yaklaşık 1.200 kelimelik hikaye böyle başlıyor. 

Bildiğimiz anlamıyla dünya yok olmuş. Artık mağazalar bomboş, sokaklar terk edilmiş. Tüm kaynakları tüketmeye meraklı insan ırkı yenilmiş ve yok olmuş. Artık dünyada diğer canlılar, haklı olarak hayvanlar hüküm sürüyor. Onların nesli tükenirken biz hiç durup düşünmemiştik.

Geçenlerde WWF-Türkiye'den bir mail aldım. "Bugün 19 Ağustos 2014... Gezegenin kaynaklarının tükendiği gün," yazıyordu. "Bundan sonra diğer yıllardan ödünç alarak yaşayacağız." Sürekli daha fazlasını isteyen kapitalist düzen ve düşünmeden katleden bilinçsiz insanoğlu her gün sona doğru bir adım daha yaklaşıyor. Hikaye, bu sonlardan birini anlatıyor.

Kısaca "İnsanka", üzerinde düşünülecek bir hikayeydi. Tek eksiği sanırım fazla kısa olmasıydı. Çünkü konu etraflıca ele almaya, üzerinde kafa yormaya değecek türden. Bize daha fazlasını anlatmasını isterdim.

*Öyküyü okumak isterseniz burada. (Kitabı okumak için sosyal medyada paylaşmanız yeterli.)


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...