9 Ekim 2014 Perşembe

"Book Challenge Tag" (Mim X 2)

Bu etkinliği yapmam için iki arkadaşım tarafından seçildim: Sırasıyla İki Kızın Kitaplığı'ndan Zeynep ve Bookowski-TKKB'den E. Chainey. (Bu nedenle başlıkta "Mim X 2" yazdığını görüyorsunuz.) Onlar için etkiliğe katılmaya karar verdim. 



En baştan belirteyim ben "en" seçmek konusunda pek iyi değilim. Mesela "en sevdiğim kitabı" seçmek aslında mümkün değil ama etkinlik hatırına "aklıma ilk gelen sevdiğim kitabı" yazacağım. 


İşte sorular ve cevaplarım:



1. İlk Hayranlığım: Lise yıllarında Shakespeare hayranlığım başlamıştı. Bu sayılabilir belki. Okul kütüphanesinden çok eski -öyle eskiydi ki kapak görseli bile yoktu- ve sarı sayfalı tiyatro oyunları alıp okurdum.



2. Favori Serim: Serilerle pek aram yok ama geriye dönüp bakınca birkaç serinin bende yerinin ayrı olduğunu anlıyorum. Çocukken Der Kleine Vampir/Küçük Vampir ve Worst Witch/Cadılar Okulu serilerini çok severdim. Tüm kitaplarını okumasam bile seneler içinde aynı kitapları evirip çevirip okuduğum oldu. Hatta bir keresinde ödünç verilen bir tanesi geri gelmeyince gidip tekrar satın almıştım. Fakat şu anda bu soru için tek bir seri seçmem gerekiyor ve ikisinden de çok sevdiğim, vazgeçemediğim bir seri var: Harry Potter diyeceğim. 


3. Favori Kitabım: Hiç düşünmezsem Wuthering Heights/Uğultulu Tepeler derim. Düşününce diğer kitaplar giriyor araya... Othello, Le Petit Prince/Küçük PrensDer Prozess/Dava vs. 


4. Favori Erkek Karakterim: Akışı bozmadan Heathclif (Wuthering Heights/Uğultulu Tepeler) diyelim. 





5. Favori Kadın Karakterim: İçimden bir ses Lady Macbeth de diyor ama... Sanata ilham veren, romanlara konu olan tarihi kişiliklerden II. Elizabeth de roman karakteri değil ki... En zorladığım soru oldu. Aslında 4. ve 5. soruyu boş bırakmak istemedim sevgili okur. 




6. Favori Okuma Saatim: Sanırım ben en çok güneş battıktan sonra kitap okumayı seviyorum. Akşam, gece, karanlıkta. 

Bu etkinlikte yirmi kişiyi (!) mimleme kuralı varmış. Öyleyse ben de bu yazıyı okuyan tüm blog yazarlarını mimliyorum. Seni, seni, seni ve seni de.

2 yorum:

  1. Tahmin ettiğim cevaplar, keşke sorular biraz daha yaratıcı olsaydı. Herkesi mim lesen de süper olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sık karşılaştığımız sorular. En seçmek de çok zor aslında. Neredeyse imkansız. Diğer yandan herkes böyle düşünmüyor gibi çünkü insanımız çok... Tutkulu mu desem? En sevdiği ve en nefret ettiği şeyler hep belli gibi. "Ayşe'den nefret ediyorum," bile diyemem ben. Belki ondan daha çok nefret ettiğim vardır ve kıyaslanınca nefret sayılmaz, belki de cidden gerçek anlamda nefret etmiyorumdur... Ben yine ayrıldım sanki toplumdan. Vampirella the Outcast.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...