12 Ekim 2014 Pazar

Oyun Günlüğü | The Game Diaries #12: Metrico

Kim derdi ki o sıkıcı toplantılarda gözlerimizi ekrana dikip baktığımız kar/zarar oranları, adına yakışmayan dilimlenmiş pastalar, inişli çıkışlı grafikler bir gün özü korunmuş ama anlamı değiştirilmiş, hiç de sıkıcı olmayan, aksine yaratıcı ve estetik açıdan başarılı bulacağımız bir formda yeniden inşa edilerek önümüze getirilecek?




Metrico, ünik, şık ve zihni zorlayan bir oyun. Zor ama zevkli diye tanımlamak da mümkün. Farkını sadece estetik açıdan değil gameplay açısından da ortaya koyan  bu oyun, platformer türüne genellikle seyirci kalmayı seçen benim gibi oyuncuları bile cezbedebilecek cinsten.




Evet, bazen baş döndürücü derecede zor olduğunu kabul etmek gerek. Deneme yanılma yöntemine baş vurup onlarca defa denediğiniz halde çözemediğiniz noktaları artık birilerine danışmanız gerekebiliyor. Sebebi, aslında oyunun PlayStation Vita platformunun kendine has özelliklerden yararlanmak adına oyuncuya farklı metotlar sunma çabası.



Mesela, bir noktada etrafınızda üç farklı renk olması gerekiyor ki platformları oynatıp küçük adamınızı/kadınınızı ilerletebilesiniz. İşte bazı bölüm başlarında kısacık bir uyarı görseli ile karşılaşıyorsunuz; bu anlattığım bölüm için gösterilen ise sadece konsolun kamerası oluyor. Hiçbir konuşmanın, altyazının, dış sesin olmadığı oyunda çoğunlukla ne yapılacağı tam bir sır ve çözmek tamamen oyuncuya kalıyor.

Rage quit yapmamak eminim ki birçok oyuncu için zor olacaktır. Fakat bence Metrico, mutlaka bir şans verilmesi gereken sıradışı ve kaliteli bir oyun. Kısaca, oynadığıma son derece memnun oldum. Bu arada, oyunun soundtrack'i de gerçekten çok iyi.

*Oyunun fragmanları:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...