8 Ocak 2015 Perşembe

Anime: İzlemek İstediğim Seriler

Şu anda Gin no Saji/Silver Spoon isimli, şehirli bir çocuğun bildiği ve alıştığı her şeyden kaçıp kendisine tamamıyla yabancı bir konsepti olan tarım ve hayvancılık okuluna yazılmasıyla başlayan, izleyicisini çoğunlukla güldürmeyi ve eğlendirmeyi amaçlayan bir seriyi izliyorum. Ancak izlemek istediğim serilerden oluşan liste de sürekli büyüyor. 

İşte bu yazıda en çok merak ettiğim dört seriden bahsettiğimi göreceksiniz. 

İlk olarak...

Noragami



Yato, tek bir tapınağı bile olmayan küçük tanrılardan biridir. Tapınağına kavuşmak için cep telefonu numarasını bir duvara yazar ve bağış karşılığı insanlar için çalışmaya başlar. 

Sonrasında özellikle Kotaku'da övüldüğünü gördüğüm...

Psycho-Pass



İnsanların psikolojik durumu ve kişiliği Psycho-Pass adı verilen bir sistemle ölçülmektedir. Suçluların kol gezdiği bu evrende suçla savaşma görevi de Shinya Kougami'ye düşer.

Bir ara NHK World izlerken dikkatimi çeken...

Brynhildr in the Darkness



Murakami'nin çok sevdiği çocukluk arkadaşı Kuroneko, kafasını uzaylılara takmıştır. Uzaylılar hakkında her şeyi bildiğini ve onlarla bizzat tanıştığını iddia etmektedir. Öyle ki Murakami bile ona inanmakta güçlük çeker. Kuroneko bir gün onu uzaylılarla tanıştıracağını söyler ama o gün geldiğinde talihsiz ve trajik bir kazaya kurban gider.

Son olarak da başlangıç serisini izlediğim...

Sword Art Online II



Sword Art Online'dan bir sene sonra geçen hikayede Kirito, bu sefer Gun Gale Online oyununa giriyor ve oyunda vurulunca gerçek hayatta da ölecek insanları kurtarmaya çalışıyor. 

Bilgisayar başına oturup hepsini tek tek izlemeye vakit ayıramayacağım için şu anda en mantıklı plan, serilerin pilot bölümlerini izledikten sonra karar alma aşamasına geçmek. Yani, beni zorlu bir seçim bekliyor gibi. = )

4 yorum:

  1. Psycho-Pass benim de izlemek istediğim bir anime, Sword Art Online'dan çok uzun diye kaçıyorum sürekli... Ama Noragami'yi izledim ve tavsiye ediyorum, çok keyifli!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noragami senden de onayı aldı desene. = ) Geciktirmeden göz atmaya çalışacağım.

      Sil
  2. Merhaba! Noragami en sevdiğim animelerden biridir, çok eğlenceli :D SAO 2 ise ilki kadar iyi değil bence, tabii daha aksiyonlu olduğu için beğenenler de var, bilemedim :) İyi izlemeler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noragami'ye bir oy daha! = ) Yorumun için teşekkürler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...