13 Ekim 2015 Salı

Yeni Kitap: Life and Death: Twilight Reimagined (by Stephenie Meyer)

Twilight/Alacakaranlık serisinin onuncu yıl dönümü şerefine 6 Ekim'de yeni bir baskı satışa sunuldu. Gelin birlikte bu yeni baskıdaki Life and Death: Twilight Reimagined isimli kitaba birlikte göz atalım.



Herkes gibi ben de Stephenie Meyer'ın -illa ki seriye bir şekilde devam etmek istiyorsa- Edward Cullen'ın bakış açısıyla olayları aktaran Midnight Sun'ı tamamlamasından ve piyasaya sürmesinden yanaydım. Ancak şu anda bambaşka bir şeyle karşı karşıyayız. Life and Death: Twilight Reimaged'de o çok sevdiğimiz dünyayı tekrar ziyaret etmesine ediyoruz ama bu sefer tüm karakterlerin cinsiyetleri farklı.

Artık Isabella/Bella yok, yerine erkek versiyonu Beaufort/Beau var. Edward yok, yerine kadın versiyonu Edythe var.

İlginizi çekti mi?

Henüz kitabı okumadığım ama merak ettiğim için Amazon'daki ve Goodreads'teki okur yorumlarına şöyle bir baktım. Önünde dolar dolu kovalarla oturup inek sağan adam gifi? (Milk it! Milk it! Milk it!) Klasik. Fifty Shades of Gracey? Muhtemel. 

Asıl ilginç olan ise serinin hayranı olduğunu belirten birçok okurun kitabı beğenmediğini ifade etmesi.

En temel eleştirilerden biri, artık erkek olan karakterlerin erkek, kadın olan karakterlerin de kadın gibi davranmaması. Yani, Meyer'ın eline bir kalem alıp sadece karakter isimlerini değiştirdiğini iddia edenler var.

Peki, siz ne düşünüyorsunuz? Kitabı okumak istiyor musunuz? Yoksa uzak mı duracaksınız?

*Güncelleme: Epsilon kitabın Türkçe baskını yayımladı arkadaşlar. (10 Mayıs 2016)

11 yorum:

  1. Açıkcası hiç merak etmedim. Sizin ve goodreads okuyucularının yorumlarından anladığım kadarıyla Meyer oldukça başarısız bir iş ortaya koymuş. Keşke 10. yıldönümü şerefine daha özenli bir iş ortaya koysaydı. Yani, şimdi, ne alaka 10.yıl için alakasız bir genderbender? Hoş değil Meyer hoş değil.

    YanıtlaSil
  2. Her ne olursa olsun vok merak ediyorum hatta kitap epsilon yayinevinden cikacakmis ve oraya kadar telefonla aradim " acaba kitap ne zaman cikacak cok merak ediyorum " falan diye ustelik ben 20 yasinda bi universiteliyim yani ne diyebilirim ki twilight benim okudugum ilk ve son tutkunu oldugum bi kitap hala filmlerini izledigimde 1 hafta etkisinden cikamiyorum hayaller alemini terk edemiyorum :) ben bu cinsiyet degisimine bir sans vericegim.

    YanıtlaSil
  3. Eğer filmi olursa ve yine aynı kişiler oynarsa iyi olabilir ama şu anda bu kitabı pek sevdiģim söylenemez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl aynı kişiler oynayabilir ki? Cinsiyetler farklı. Jake'in kadın halini yine Taylor mı oynasın yani? = )

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. 20 yaşında üniversiteli bi twihard olarak ergenliğimin neredeyse tamamını kapsayan serinin yaratıcısının yeni kitabını elbette çok merak ediyorum çıkar çıkmaz alıp okuyacağım umarım hemen çıkar. Hala beklemedeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 24 yaşındayım ve hala deli bir hayranıyım. Sonsuza dek Twilight ❤

      Sil
  6. ne zaman türkçe baskısı çıkar

    YanıtlaSil
  7. Türkçe baskısı ne zaman çıkacak, bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıktı. = ) Bu nedenle dün yukarıdaki yazıya bir güncelleme ekledim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...