15 Mayıs 2012 Salı

İnceleme: Kırılgan Sonsuzluk

Seth artık sıradan bir ölümlü olmak istemiyor. Aislinn henüz bir "peri kraliçesi" olmaya alışamadı. Niall ise artık sadece ölümcül bir Gancanagh (bağımlılık yaratan, şehvet uyandıran peri) olmaktan ötesi, Kara Saray'ın tek hükümdarı.




Aislinn onu öptüğünde Seth, ısıya aldırmamaya çalıştı. Orkideler, ufak bir ylan ylang ağacı ve altın rengi dallar odayı doldurdu. Çiçeklerin kokusu nemli havayı daha da ağırlaştırdı.


*Düşük dereceli spoiler alarmı.

Wicked Lovely/Lanetli Sevgili serisi, bildiğiniz gibi "talihsiz aşıklara" odaklanıyor. Bir tarafta, ölümlüyken aşık olduğu Seth'i bırakamayn Yaz Sarayı'nın yeni kraliçesi Aislinn, diğer tarafta Kış Sarayı'nın kraliçesi Donia ile ne zaman bir araya gelseler ölümcül tahribatlara yol açan Yaz Kralı Keenan. Sevdiği kızla kavuşamayan öfke dolu Niall'ı da unutmamak gerek. -- Serinin bir önceki kitabı Ink Exchange/Kara Saray'dan hatırlayacağınız gibi, Niall ve Leslie birlikte olamıyorlardı; bu kitapta, Niall'ın olayların faturasını Aislinn'e kestiğini net bir dille ifade ettiğini görüyoruz.

Saldır bana, Ash. Haydi. Sarayımın, sarayınıza saldırması için bana bir bahane ver. Adamlarım, hassas Yaz Kızları'na işkence etmek için sabırsızlanıyor. Bana, senin perilerinin kanını akıtmaları için onlara izin verme fırsatı sun.


Türkçe metni 370 sayfa olan roman, serinin aksiyon dozu en yüksek kitabı. Ana Saray'ın kraliçesi Sorcha'nın vahşi ikiz kardeşi Kuzgun Peri Bananach ortalıkta savaş çığlıkları atıyor, Donia eski arkadaşı Aislinn'e saldırıyor,  Niall ve Keenan birbirlerine giriyorlar. Tüm bunların ortasında, görü yeteneğine sahip bir ölümlü olarak, artık hiçbir perinin dikkatinden kaçmayan Seth, Kara Saray'ın koruması altına giriyor. Tabii ki bu korumanın nedeni sadece Seth'in Niall ile dost olmasından kaynaklanmıyor. Niall, bir şekilde Yaz Sarayı'na zarar vermeyi kafasına koymuş durumda.

Aislinn de artık Seth'in ve sevdiği tüm diğer insanların bir gün ölecekleri gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Herkesin ölümle birlikte kendisini terk edeceğini düşünüyor ve en çok da Seth'siz bir geleceğe katlanamayacağını düşünerek ruhsal bir çöküntüye sürükleniyor. Bu durumu ortadan kaldırabilmek için Seth'i ölümsüz bir periye değiştirmeye, "lanetlemeye" bile razı olmaya hazır görünüyor. Fakat bir anda Seth ortadan kaybolunca, Aislinn kaderine razı olup Keenan'la "mutluluğu denemeye" karar veriyor.

Kitabın en ilgi çekici karakteri, hem çarpık dış görünüşü (kuzgunu andırıyor) hem de tüyler ürperten tavırlarıyla, kaosun ve yıkımın temsilcisi Bananach. Saraylar arasında dolaşıp, peri krallarını ve kraliçelerini birbirlerine düşürmeye, kışkırtmaya ve neticede büyük bir savaş başlatmaya çalışıyor. Doğası gereği,  arzuladığı kan ve şiddet uğruna yapmayacağı şey yok. Çok güçlü olduğu için de krallar ve kraliçeler tarafından görmezden gelinip, baştan savrulacak biri peri de değil. Yeni Kış Kraliçesi Donia'ya gösterdiği kanlı halüsinasyonlar, sırf canı çektiği için Kara Saray'ın hükümdarı Niall ile şiddetli bir şekilde dövüşmesi ve ikiz kardeşine (Ana Saray'ın Kraliçesine) bile fütursuzca meydan okuması istediklerini elde etmede sınır tanımayacağının birer göstergesi.

Wicked Lovely/Lanetli Sevgili serisinin bu üçüncü kitabı, sürükleyici olay örgüsüyle okunmayı hak ediyor. Diğer yandan, bolca detay barındırıyor ve bu durum, zaman zaman takip etmeyi zorlaştırıyor.

Puan: 3

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...